Χτύπησε με ένα σφυρί τον συγκάτοικό του μέχρι θανάτου, έθαψε το πτώμα στον κήπο του σπιτιού τους και ομολόγησε την ενοχή του στις Αρχές τέσσερα χρόνια μετά το έγκλημα.

Ο λόγος για τον 36χρονο ξενοδοχειακό υπάλληλο Σεμπάστιαν Μπεντού από την Αγγλία ο οποίος το 2009, μαζί με έναν συνεργό του, ξυλοκόπησε και χτύπησε θανάσιμα με σφυρί τον συγκάτοικο του, Κριστόφ Μποργκί, λόγω μιας οικονομικής διαμάχης που είχαν. Στη συνέχεια «έχτισε» τη σορό του σε μια υπόγεια κρύπτη, κάτω από ένα υπόστεγο στον κήπο του σπιτιού που μοιράζονταν στο Ellesmere Port του Chesire.
Οι αρχές ανακάλυψαν το πτώμα του θύματος τον Μάιο του 2013, τυλιγμένο από μουσαμά και χτισμένο μέσα στην καταπακτή. Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος αεροσυνοδός και συγκάτοικος του Μπεντού είχε αναφερθεί ως αγνοούμενος στις Αρχές, οι οποίες πίστευαν ότι είχε επιστρέψει στην πατρίδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 36χρονος δράστης όμως, δεν άντεχε το «βάρος» της ενοχής του και πέρυσι τον Μάιο ταξίδεψε από τη Σκωτία, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, πίσω στο Chesire και κάλεσε την αστυνομία για να ομολογήσει το έγκλημα και να παραδοθεί. «Δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό μου αυτό που έγινε» φέρεται να δήλωσε στον αστυνομικό κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος που έκανε στο τοπικό Α.Τ.

Την επόμενη ημέρα οι αρχές μετέβησαν στο σπίτι του 36χρονου και εντόπισαν τη σορό κάτω από τρεις στρώσεις τσιμέντου. Μαζί με το νεκρό βρέθηκαν και τα όπλα του εγκλήματος, ένα σφυρί και δύο μαχαίρια.
Ο Μπεντού ομολόγησε τον φόνο, αρνήθηκε ωστόσο την πλήρη ευθύνη καθώς είχε συνεργό τον 35χρονο Ντομινίκ Κότσερ, πατέρα τριών παιδιών. Σύμφωνα με την ομολογία του, ο Κότσερ τον επηρέασε και τον έπεισε ότι ο Μποργκί είναι Γάλλος κατάσκοπος.

Το δικαστήριο ωστόσο αρνήθηκε τον ισχυρισμό του και τον καταδίκασε για φόνο εκ προμελέτης. Ο Κότσερ επίσης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο.
Το χρονικό του εγκλήματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, ο Μποργκί, με καταγωγή από το Ρόντσιν της Γαλλίας, εργαζόταν ως αεροσυνοδός για την Ryanair και αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Αγγλία το 2007 λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Αρχικά συγκατοίκησε με τον Μπεντού και ένα ακόμη άτομο στο Λίβερπουλ και στη συνέχεια οι τρεις τους μετακόμισαν στο Ellesmere Port, όπου ζούσε και ο Κότσερ με την οικογένεια του.

Οι τρεις συγκάτοικοι συμφώνησαν να καταθέτουν τα χρήματα για τα ενοίκια και τους λογαριασμούς σε τραπεζικό λογαριασμό του Κότσερ που ήταν ο οικονομικός διαχειριστής τους. Όταν ο Μποργκί ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μετακομίσει στο Βέλγιο και άρα δεν θα μπορούσε να συνεισφέρει οικονομικά για ένα διάστημα, ξεκίνησαν οι διαμάχες.

Οι δύο δράστες σχεδίασαν την δολοφονία του και αγόρασαν σκυρόδεμα, τούβλα και ασβεστόλιθο καθώς και τρία μαχαίρια από ένα σούπερ μάρκετ. Παρέσυραν μετά το ανυποψίαστο θύμα σε ένα δωμάτιο ειδικά προετοιμασμένο όπου είχαν τοποθετήσει μουσαμά στο πάτωμα και εκεί τον δολοφόνησαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης