Παραιτήθηκε από τη θέση του ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο, Παναγιώτης Ζωγράφος. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της παραίτησης αλλά ο ίδιος φέρεται να το έχει επιβεβαιώσει σε δημοσιογράφους γερμανικών ΜΜΕ.

Ωστόσο, όπωε αναφέρει το capital.gr, πληροφορίες υποστηρίζουν ότι υπήρξε σκηνή του πρέσβη και του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη στο λόμπι του ξενοδοχείου που διέμενε η ελληνική αποστολή. Ο πρέσβης φέρεται να διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον αποκλεισμό του από την ομάδα επαφής με την Άνγκελα Μέρκελ. Τον κ. Σαμαρά συνόδευαν τέσσερα άτομα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, οι κ.κ. Λαζαρίδης, Παπασταύρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος κ. Βασιλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζωγράφος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στους συνεργάτες του πρωθυπουργού όταν ενημερώθηκε για τον αποκλεισμό του. Είθισται πάντως στις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού είτε στην Αθήνα είτε εκτός, με ξένους ηγέτες, να παραβρίσκεται ο πρέσβης της χώρας μας.

Να σημειωθεί πως ο κ. Ζωγράφος έχει συγγένεια με τον πρωθυπουργό, καθώς είναι δεύτερος ξάδελφός του. Η παραίτησή του θα ισχύσει εάν εντός δεκαπενθημέρου δεν την ανακαλέσει, κάτι που δεν φαίνεται προς το παρόν πιθανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης