Ο πρώτος επίσημος προσφυγικός καταυλισμός θα ανοίξει στο Παρίσι μέσα σε λίγες εβδομάδες για να στεγάσει τις εκατοντάδες “άπορους” μετανάστες που αιτούνται άσυλο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Anne Hidalgo, η δήμαρχος της πόλης, δήλωσε ότι η περιοχή θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών για την φιλοξενία των μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε εντοπίσει αρκετές περιοχές στα βόρεια του Παρισιού, στις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο … σύμφωνα με τους όρους του ΟΗΕ”, είπε σε συνέντευξη Τύπου.

“Ελπίζω ότι θα παρέχουμε τόσο ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας καθώς επίσης και ένα χώρο που θα επιτρέπει τη στέγαση των ατόμων που φθάνουν άποροι.”
Είπε ότι η έμπνευση ήρθε από το έργο στο Grande-Synthe στη Δουνκέρκη στη βόρεια ακτή της Γαλλίας, τον πρώτο διεθνώς αναγνωρισμένο προσφυγικό καταυλισμό της Γαλλίας που άνοιξε νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Οι ξύλινες καμπίνες έχουν κατασκευαστεί εκεί για να στεγάσει μέχρι και 2.500 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους προσπαθούν να φτάσουν το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με χιλιάδες άλλους αιτούντων άσυλο στα δυτικά του Καλαί .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ Hidalgo είπε ότι το κέντρο θα κατασκευαστεί γρήγορα, αλλά με «όλες τις απαραίτητες ανέσεις” για τις οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων από εκείνους που ήδη κοιμούνται στο μετρό και τα πάρκα του Παρισιού, όπως το Les Jardins d’Eole.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης