Μικρή ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ κρατήθηκε για λίγες ώρες σε κατάσταση ομηρίας, από μια άγνωστη ένοπλη ομάδα, στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψώματα του Γκολάν, μόλις τρεις ημέρες αφότου Σύροι αντάρτες απελευθέρωσαν τέσσερις άλλους ειρηνευτές του ΟΗΕ, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μια ομάδα ένοπλων ανδρών, διέρρηξε το παρατηρητήριο του ΟΗΕ και πήρε ομήρους τρεις άοπλους στρατιωτικούς παρατηρητές, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως μέλη της εποπτείας της εκεχειρίας, από την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ, γνωστής ως UNDOF. Ο επικεφαλής της ειρηνευτικής ομάδας του ΟΗΕ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τρεις άοπλοι στρατιωτικοί παρατηρητές κρατήθηκαν για περίπου πέντε ώρες πριν αφεθούν ελεύθεροι σώοι και αβλαβείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις ειρηνευτές από τις Φιλιππίνες απελευθερώθηκαν την περασμένη την Κυριακή μετά από ομηρία πέντε ημερών. από ομάδα της ένοπλης Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Γιαρμούκ. Η ίδια ομάδα ανταρτών είχε κρατήσει και τον περασμένο Μάρτιο ομήρους για τρεις ημέρες 21 Φιλιππινέζους ειρηνευτές. Η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ, γνωστή ως UNDOF, αριθμεί περίπου 1.000 άτομα και έχει ως αποστολή την παρακολούθηση της περιοχής διαχωρισμού μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, μια στενή λωρίδα γης περίπου 70 χιλιομέτρων.

Η Ιαπωνία και η Κροατία έχουν αποσύρει τα στρατεύματα από την περιοχή επιτήρησης της UNDOF λόγω της συνεχούς βίας, αφήνοντας στρατεύματα από την Αυστρία, την Ινδία τις Φιλιππίνες και τα Φίτζι να καλύψουν το κενό. Ήδη οι Φιλιππίνες και η Αυστρία έχουν εκφράσει ανησυχία για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα στρατεύματά τους από τη συριακή σύγκρουση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης