Σε συνομιλίες για την εξαγορά του «Dailymotion» βρίσκεται η Yahoo Inc, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal».

Εφόσον η εταιρεία αποκτήσει τον έλεγχο της διάσημης ιστοσελίδας προβολής οπτικοακουστικού υλικού, τότε θα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα ενίσχυσης του κύρους και της αποδοχής της στο κοινό που πραγματοποιεί επισκέψεις στο Διαδίκτυο για ενημέρωση και ψυχαγωγία. Το «Dailymotion» ανήκει στη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «France Telecom – Orange», με την αξία του να αποτιμάται περίπου σε 300 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αδυνατούμε να σχολιάσουμε να επιβεβαιώσουμε, ή να διαψεύσουμε τις φήμες σχετικά με πιθανές συνομιλίες μεταξύ της Yahoo και της Orange», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του «Dailymotion», Ronald Hamilton, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η «France Telecom – Orange» απέκτησε το «Dailymotion» έναντι 170 εκατ. δολαρίων. Εκτιμάται ότι κάθε μήνα 116 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου επισκέπτονται τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία προβάλει περισσότερα από 2 δισ. video. Το «Dailymotion» θεωρείται ανταγωνιστικό του «YouTube», το οποίο ανήκει στην Google Inc, βασικό αντίπαλο της Yahoo Inc.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης