Ο αριθμός των παιδιών από τη Συρία που υποχρεώνονται να εργαστούν εξακολουθεί να αυξάνεται καθώς μαίνεται ο πόλεμος στη χώρα με παιδιά ακόμη και έξι ετών να καταγγέλλεται ότι εργάζονται στον Λίβανο, ανακοίνωσαν σήμερα δύο ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Τα προσφυγόπουλα από τη Συρία υποστηρίζουν από κοινού με τους γονείς τους την οικογένεια, συχνά και μόνα τους, σχεδόν στα μισά νοικοκυριά που ερωτήθηκαν στην Ιορδανία, ανακοίνωσαν οι οργανώσεις UNICEF και Save the Children στην πρώτη συγκεντρωτική έκθεση για την παιδική εργασία που αφορά τα παιδιά από τη Συρία σε χώρες της περιοχής. «Με βάση όλες αυτές τις έρευνες…είναι σαφές ότι η παιδική εργασία έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στη Συρία» δήλωσε η εκπρόσωπος της UNICEF Τζουλιέτ Τούμα στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά εξακολουθούν να στρατολογούνται στον πενταετή ήδη πόλεμο, ενώ πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και διακίνησης ανθρώπων, σύμφωνα με την έκθεση η οποία συγκέντρωσε δεδομένα των τελευταίων ετών από διάφορες υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης