Ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα άσκησε σήμερα κριτική κατά του BBC επειδή διοργάνωσε ακαδημαϊκό ταξίδι στη Βόρεια Κορέα για τη μυστική κινηματογράφηση ενός ντοκιμαντέρ, καθώς -όπως υποστηρίζει το πανεπιστήμιο- με αυτόν τον τρόπο έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των φοιτητών εν αγνοία τους.

Το London School of Economics (LSE) ανακοίνωσε ότι τρεις δημοσιογράφοι του BBC, μεταξύ των οποίων και ο έγκριτος Τζον Σουίνεϊ, συμμετείχαν στο ταξίδι των φοιτητών στα τέλη Μαρτίου, εμφανιζόμενοι ως τουρίστες για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει πως οι φοιτητές είχαν ενημερωθεί ότι θα τους συνόδευε ένας δημοσιογράφος, ωστόσο δεν είχε καταστεί σαφής ο στόχος του καναλιού να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη ως πρόφαση για να γυρίσει μυστικά ένα ντοκιμαντέρ για την περίφημη πολιτική εκπομπή «Panorama».

«Δεν επρόκειτο για επίσημο ταξίδι του LSE. Πρόσωπα που δεν ήταν φοιτητές και το BBC το διοργάνωσαν, και χρησιμοποίησαν τον όμιλο (του πανεπιστημίου) για να προσελκύσουν ορισμένους φοιτητές και να αποδώσουν (στο ταξίδι) ψεύτικο χαρακτήρα» έγραψε στο Twitter ο Κρεγκ Καλχούν, διευθυντής του LSE.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, με τη Βόρεια Κορέα να απειλεί με πυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης