Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στη Μογγολία, για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες «μάχονται» τρεις κύριοι υποψήφιοι. Στις εκλογές αυτές κυρίαρχο ζητούμενο για τους ψηφοφόρους, είναι η αναζήτηση της καλύτερης δυνατής λύσης για την κατανομή του «οικονομικού μάννα», που παρέχεται από τον τεράστιο ορυκτό πλούτο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδιναν πλεονέκτημα στον σημερινό πρόεδρο, Ελμπεγκντορί Τσακχία, για μια ακόμη θητεία τεσσάρων ετών, ώστε να συνεχίσει τη φιλελεύθερη πολιτική του ανοίγματος στο ξένο κεφάλαιο, η οποία έφερε έκρηξη της ανάπτυξης στη χώρα, που σε ποσοστό έφτασε στο 17,5% το 2011 και 12,3% το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις υποψήφιοι υπόσχονται να εργαστούν για να εξασφαλιστεί η καλύτερη κατανομή της ξαφνικής εισροής πλούτου, σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός είναι περίπου 200 δολάρια. Ο υποψήφιος που θα καταφέρει να αποσπάσει το 50% των ψήφων θα εκλεγεί και έτσι θα αποφευχθεί ένας δεύτερος γύρος στις 10 Ιουλίου.

Τα εκλογικά κέντρα θα είναι ανοικτά από τις 7:00 το πρωί τοπική ώρα (2300 GMT), και θα κλείσουν στις 22:00 το βράδυ (1400 GMT της Τετάρτης ). Τα αποτελέσματα μπορεί να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης