Ρωσικά βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης Tu-22M3 (γνωστά ως ‘Backfire’ στους ΝΑΤΟϊκούς κύκλους) πραγματοποίησαν τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές τους εναντίον βάσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ξεκινώντας από ιρανική αεροπορική βάση.

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από την ιρανική βάση Hamadan «φορτωμένα βόμβες» για να πλήξουν στόχους του Ισλαμικού Χαλιφάτου και του Μετώπου Al-Nusra στο Aleppo, (Χαλέπι) στην Deir-ez-Zor και Idlib.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι βομβαρδισμοί αυτοί επιβεβαιώνουν την «στρατηγική συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης» που είχε ανακοινώσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας του Ιράν. Τα βομβαρδιστικά Su-30sm συνόδευαν μαχητικά Su-35s που είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία. Όπως ανακοινώθηκε κατέστρεψαν πέντε μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών και μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών. Ο ακριβής αριθμός των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που σταθμεύουν στην Συρία και το Ιράν δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο ιστότοπος Αl-Masdar δημοσίευσε φωτογραφίες τριών ρωσικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 καθώς και μεταγωγικών Il-76 να σταθμεύουν στην ιρανική αεροπορική βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To κέρδος από την «στρατηγική συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», Ρωσίας-Ιράν, είναι μεγάλο για τη ρωσική αεροπορία επειδή ως τώρα τα βομβαρδιστικά της χρειάζονταν να καλύψουν απόσταση 2.000 χλμ. από την αεροπορική βάση Mozdok, για να φτάσουν στο συριακό εναέριο χώρο.

Η αεροπορική βάση στην Λατάκια της Συρίας, που ως τώρα χρησιμοποιούσαν τα ρωσικά μαχητικά, δεν είναι κατάλληλη για τα βαριά βομβαρδιστικά Tu-22M3.

Πληροφορίες από RT.com
Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης