Σχεδόν τα 2/3 των Βραζιλιάνων τάσσονται υπέρ της αποπομπής της προέδρου της χώρας εξαιτίας του σκανδάλου διαφθοράς στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Datafolha.

Ειδικότερα, το 63% των ερωτηθέντων επιθυμούν την παραίτηση της Ντίλμα Ρούσεφ, ωστόσο ένα 64% θεωρεί πως τα όσα βγήκαν στη φόρα δεν θα οδηγήσουν σε πρόωρο τέλος τη δεύτερη θητεία της προέδρου, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Όπως αποκαλύφθηκε, μέσα στον πετρελαϊκό κολοσσό υπήρχε ολόκληρο κύκλωμα δωροδοκιών και εναρμόνισης τιμών στην αγορά, ζημιώνοντας το Δημόσιο με δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς οι έρευνες κλιμακώνονται και στην υπόθεση εμπλέκονται πλέον ανώτατα στελέχη της Petrobas, μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και πολιτικοί, οι Βραζιλιάνοι εμφανίζονται -σύμφωνα με την έρευνα- να ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη διαφθορά και τις συνέπειες που έχει το φαινόμενο αυτό στην ανάπτυξη της χώρας τους.

Στη δημοσκόπηση της Datafolha, ένα 22% εξ όσων ερωτήθηκαν χαρακτήρισε τη διαφθορά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βραζιλία, ενώ το 23% απάντησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το σύστημα Yγείας. Σε αντίστοιχη έρευνα τον Ιούλιο, το 14% είχε απαντήσει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η διαφθορά, ποσοστό πολύ μικρότερο από το 38% που εντόπιζε ως το σοβαρότερο πρόβλημα το σύστημα Υγείας και Πρόνοιας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης