Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διεργασίες για την ολοκλήρωση του ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα στη Σερβία, καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς, οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Οι συνομιλίες για τον ανασχηματισμό βρίσκονται σε τελικό στάδιο και την αμέσως επόμενη περίοδο, η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί μόνο στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τον διάλογο με την Πρίστινα, αλλά και στα οικονομικά προβλήματα, ανέφερε ο κ. Ντάτσιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σέρβος πρωθυπουργός και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS) ανακοίνωσε ακόμη ότι τα ονόματα των νέων υπουργών θα ανακοινωθούν ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και τα σχέδια νόμου που θα αφορούν τα υπουργεία και τη νέα κυβέρνηση θα ετοιμαστούν προς κατάθεση στη σερβική Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάτσιτς, κανείς στον κυβερνητικό συνασπισμό δεν αμφισβητεί τη θέση του ίδιου στην πρωθυπουργία.

Σχολιάζοντας τις εντάσεις σχετικά με την επιλογή νέων υπουργών, ο Σέρβος πρωθυπουργός σημείωσε πως «είναι φυσιολογικό για κάθε μέλος του συνασπισμού να επαινεί τους δικούς του υποψήφιους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ντάτσιτς είπε ακόμη πως οι Σοσιαλιστές έχουν καλή συνεννόηση με το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), τον ισχυρότερο εταίρο τους στον κυβερνητικό συνασπισμό και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν είναι ούτε δική του ούτε του αντιπροέδρου (και αρχηγού του SNS) Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αλλά «της Δημοκρατίας της Σερβίας».

Ο Σέρβος πρωθυπουργός φέρεται, επίσης, να εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι λειτουργεί καλά το όλο σχήμα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης