Μία τεράστια χιονοθύελλα κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Το χιόνι αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι προειδοποιήσεις αφορούν περισσότερα από 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι προειδοποιήσεις αυτές αναφέρονται σε «καταιγίδα που πιθανώς να παραλύσει» τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και θα οδηγήσει σε χιόνι έως και 60 εκατοστά μέσα σε λίγες ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν διακοπές ρεύματος και να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί σπεύδουν να στηθούν στις ουρές στα σούπερμαρκετ, αδειάζοντας τα ράφια. Δύο οδηγοί έχουν σκοτωθεί στη βόρεια Καρολίνα, εξαιτίας του καιρού, ενώ σκοτώθηκαν επίσης ένας οδηγός στο Τενεσί και ακόμα ένα άτομο στο Μέριλαντ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί το Μέριλαντ, η Βόρεια Καρολίνα, η Τζόρτζια, η Πενσιλβάνια, η Βιρτζίνια και η περιοχή της Κολούμπια.

Οι μεγαλύτερες χιονοπτώσεις αναμένονται να σημειωθούν δυτικά της Ουάσινγκτον, ωστόσο προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για περιοχές από το Αρκάνσας έως το Τενεσί και τον Κεντάκι, φτάνοντας ενδεχομένως ακόμα και μέχρι τη Νέα Υόρκη. Τα μέσα μεταφοράς της Ουάσινγκτον δεν θα λειτουργήσουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ την Παρασκευή τα σχολεία στην περιοχή είναι κλειστά. Αεροπορικές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια από και προς αεροδρόμια που ενδέχεται να επηρεαστούν από την κακοκαιρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης