Υπέρ ενός “εποικοδομητικού διαλόγου” τάχθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποδεχόμενος σήμερα στο Κρεμλίνο τον Πορτογάλο Αντόνιο Γκουτέρες, τον επόμενο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

“Η Ρωσία, ως ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ, έχει ταχθεί και πάντα θα τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του κεντρικού ρόλου (του Οργανισμού) στις διεθνείς υποθέσεις, την επίλυση συγκρούσεων, τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα” είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ήμασταν σε συνεχή επαφή με τον προκάτοχό σας, ο οποίος θα σας παραδώσει τα ηνία τον Ιανουάριο. Ελπίζουμε να έχουμε τον ίδιο εποικοδομητικό διάλογο και με εσάς”, συνέχισε.

Ο Γκουτέρες, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, είπε ότι αναγνωρίζει “το ρόλο της Ρωσίας όχι μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ αλλά και σε όλες τις πλευρές των διεθνών σχέσεων”.

Ο πρώην Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο οποίος με αυτήν την ιδιότητα αντιμετώπισε τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξελέγη γενικός γραμματέας του Οργανισμού τον Οκτώβριο, στη θέση του Μπαν Γκι-μουν η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης