Αυτός είναι ο νεότερος και ο πιο ανελέητος δολοφόνος των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, έχει δολοφονήσει 79 ανθρώπους. Το όνομά του Χουάν Πάμπλο Βάσκες και η ηλικία του 20 ετών. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως από τους 79 φόνους που τού έχουν καταλογίσει, έχει διαπράξει τους 45, ενώ στους υπόλοιπους 34 είχε απλή συμμετοχή.

Ένας αστυνομικός δήλωσε: «Ο Βάσκες δεν είναι ο νεότερος δολοφόνος που έχουμε ποτέ πιάσει, αλλά ήταν ο πιο ανελέητος. Η ζωή σήμαινε τίποτα για εκείνον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θύματά του, στο διάστημα 2011 -2012, ήταν συνήθως διακινητές ναρκωτικών, αστυνομικοί, μία στρίπερ και αμέτρητοι αθώοι πολίτες.

Η ίδια αστυνομική πηγή πρόσθεσε: «Ήταν αρκετά θρασύς για ό,τι έκανε. Πολλά από τα θύματά του ήταν αθώοι πολίτες που πήγαιναν στην καθ’όλα νόμιμη επιχείρησή τους».

Ο Βάσκες συνελήφθη στις 8 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Μεξικανικής πολιτείας Νουέβο Λεόν, με 35 σακούλες κάνναβης και 22 πακέτα κοκαΐνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι παραδέχθηκε τις 45 δολοφονίες, ωστόσο άλλα μέλη του καρτέλ, που είχαν συλληφθεί νωρίτερα από αυτόν, τον κατηγόρησαν και για τους άλλους φόνους.

Ο Βάσκες, από τότε που πήγαινε στο Λύκειο έγινε μέλος του Καρτέλ Gulfτο οποίο βρίσκεται σε συνεχή διαμάχη με το επίσης ισχυρότατο Καρτέρ Ζέτας.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης