Αποδεικτικά στοιχεία αποκάλυψε η Παγκόσμια Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Watch) τα οποία δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για την ύπαρξη βασανιστηρίων από την κυβέρνηση της Συρίας.

Ο ερευνητής Lama Fakih λέει χαρακτηριστικά πως ανακάλυψαν «τα πάντα», συσκευές φρικτών βασανιστηρίων καθώς και έγγραφα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως με αυτές τις συσκευές μαρτύρησαν και δολοφονήθηκαν αντικαθεστωτικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρήκαμε τα κελιά απομόνωσης και τις αίθουσες των βασανιστηρίων στα κτήρια της Ασφάλειας αλλά και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

 Σε κάποιο συγκεκριμένο Τμήμα Ασφαλείας βρήκαμε μιά ξύλινη σανίδα σε σχήμα σταυρού που διπλώνει στη μέση και προκαλεί φρικτούς πόνους στον κρατούμενο, ενώ ταυτόχρονα ο βασανισμός του μπορεί να γίνεται χωρίς ο ίδιος να μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του.

Η ίδια οργάνωση διαβεβαίωσε πως το υλικό που βρέθηκε είναι τόσο σημαντικό ώστε πρέπει να διαφυλαχθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη για το ότι η κυβέρνηση Άσαντ διέπραξε εγκλήματα πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης