Στην κορυφή των πρωτοσέλιδων των ιταλικών εφημερίδων βρίσκεται θανατηφόρο κρούσμα ρατσιστικής βίας στο Φέρμο (κοντά στην Ανκόνα) με θύμα έναν 36χρονο Νιγηριανό που είχε ζητήσει άσυλο.

Το ζήτημα έχει πάρει μεγάλη έκταση και στην πόλη μετέβη ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι καταδίκασε «το μίσος, τον ρατσισμό και τη βία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 36χρονος Εμμανουέλ Κίντι Ναμντί, γεννημένος στη Νιγηρία, περπατούσε σε κεντρικό δρόμο του Φέρμο το απόγευμα της Τρίτης μαζί με τη σύζυγό του. Σε κάποια στιγμή, ένας παριστάμενος φαίνεται ότι επιτέθηκε φραστικά στη σύζυγο του Ναμντί με ρατσιστικό σχόλιο και εκείνος του ζήτησε τον λόγο.

Στον καβγά που ξεκίνησε φαίνεται, όπως μεταδίδει το ιταλικό Ansa, πως χρησιμοποιήθηκε ως «όπλο» ένας στύλος πινακίδας της τροχαίας, με τον οποίο ο 36χρονος χτυπήθηκε στο κεφάλι. Έμεινε αναίσθητος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας πέσει σε κώμα. Ο Ναμντί εξέπνευσε τελικά το βράδυ της Τετάρτης.

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη, ενός 35χρονου, γνωστού στις τοπικές Αρχές για χουλιγκανισμό, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη, ενώ έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης