Δύο γυναίκες από τη νότια Σουηδία κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής συμμορίας, αφού επικοινωνούσαν με άνδρες μέσω διαδικτύου, έρχονταν σε επαφή μαζί τους και αφού τους νάρκωναν, τους λήστευαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Metro, μετά την πρώτη συμφωνία για ραντεβού, οι γυναίκες επεδίωκαν την επίσκεψη στα σπίτια των θυμάτων για καφέ ή ποτό και στη συνέχεια τα θύματα ένιωθαν μια ανεξήγητη υπνηλία, ενώ όταν ξυπνούσαν έβρισκαν τα σπίτια τους λεηλατημένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ένας άνδρας όταν ξύπνησε βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο άνδρες είχαν έρθει στο σπίτι του και αναγκάστηκε να παλέψει μαζί τους για να καταφέρει να περισώσει τα τιμαλφή του.

Υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και μετρητά ήταν μεταξύ των κλοπιμαίων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κλαπεί ακόμη και είδη οικιακής χρήσης, όπως κρέας σοκολάτες και σκόνη πλυντηρίου. Οι δράστες φρόντιζαν πάντα να μην αφήνουν ίχνη τους.

Τουλάχιστον δέκα άνδρες στη νότια Σουηδία έχουν εξαπατηθεί από τις γυναίκες, αφού ήρθαν σε επαφή μαζί τους μέσω online dating στην ιστοσελίδα του Badoo. Οι ληστείες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στη νοτιοδυτική Σουηδία, συμπεριλαμβανομένων των Malmö, Eslöv, Sölvesborg, και Halmstad.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια δράστις φαίνεται να είπε στους ανακριτές μετά τη σύλληψή της: «Πολλές άλλες γυναίκες κάνουν το ίδιο πράγμα».

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: The local Sweden’s news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης