Στην αντεπίθεση πέρασε η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον μετά το εκ νέου άνοιγμα από το FBI της υπόθεσης της χρήσης ιδιωτικού διακομιστή για τα email της όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών, 11 ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Ειδικότερα, η κα. Κλίντον επικοινώνησε με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) προκειμένου να της εξηγήσουν γιατί ξεκίνησε εκ νέου η εν λόγω έρευνα και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία το ταχύτερο δυνατόν. Δήλωσε μάλιστα βέβαιη ότι το FBI θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, στο οποίο είχε καταλήξει τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρισκόμαστε 11 ημέρες πριν από αυτές που πιθανόν είναι οι σημαντικότερες εθνικές εκλογές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Η ψηφοφορία έχει ήδη αρχίσει στη χώρα. Οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να πληροφορηθούν όλα τα στοιχεία αμέσως» πρόσθεσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ντε Μόιν, στην Άιοβα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο άλλης έρευνας, όταν πράκτορες του FBI κατάσχεσαν συσκευές που ανήκουν σε μια στενή συνεργάτιδα της Κλίντον, τη Χιούμα Αμπεντίν, και του συζύγου της, Άντονι Ουάινερ.

Ο Ουάινερ, πρώην μέλος του Κογκρέσου που παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως είχε στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με άσεμνο περιεχόμενο, βρέθηκε στο στόχαστρο του FBI διότι φέρεται να είχε ανταλλάξει μηνύματα με μια 15χρονη. Τα επίμαχα μηνύματα είχαν σταλεί από την Αμπεντίν στην Κλίντον από φορητό υπολογιστή που ανήκει στον Ουάινερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, χαρακτήρισε «εκπληκτικό» το γεγονός ότι το FBI δημοσιοποίησε την επιστολή τόσο κοντά στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας.

Η νέα εξέλιξη στην υπόθεση, που έγινε γνωστή το μεσημέρι της Παρασκευής, περιπλέκει τη συνέχεια της προεκλογικής εκστρατείας, που οι Δημοκρατικοί ήθελαν να αφιερώσουν σε μια μεγάλη επιχείρηση κινητοποίησης, έπειτα από μια δύσκολη εκλογική περίοδο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που φαινόταν να οδεύει προς την ήττα στις 8 Νοεμβρίου, επωφελήθηκε από την ανέλπιστη ευκαιρία για να διαβεβαιώσει τους οπαδούς του πως ο Λευκός Οίκος δεν έχει χαθεί. Η ανακάλυψη των μηνυμάτων δίνει ένα νέο νόημα στο θέμα του τέλους της προεκλογικής εκστρατείας του, που είναι η υποτιθέμενη διαφθορά και τα δεοντολογικά προβλήματα της αντιπάλου του.

«Η έρευνα είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο μετά το Γουότεργκεϊτ και όλοι ελπίζουν πως θα αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σίνταρ Ράπιντς της Άιοβα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης