Δύο έργα του Πάμπλο Πικάσο που απεικονίζουν νεκρή φύση και τα οποία ολοκληρώθηκαν εντός μίας ημέρας τίθενται σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Στην ίδια δημοπρασία θα πουληθούν επίσης έργα του Αμεντέο Μοντιλιάνι, του Κλοντ Μονέ, του Βασίλι Καντίνσκι και του Πάουλ Κλέε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τους πίνακες «Nature morte» και «Nature morte aux volets verts», που ζωγράφισε στις 29 Δεκεμβρίου του 1946. Η αξία του κάθε πίνακα υπολογίζεται στα 2,5 με 3,8 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα θα δημοπρατηθούν στις 22 Ιουνίου από τον οίκο Κρίστις.

«Δίνεται μια καταπληκτική εικόνα για τον τρόπο δουλειάς του Πικάσο. Σπάνια βλέπουμε ένα ζευγάρι έργων ζωγραφισμένων την ίδια μέρα» δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Τζέι Βίντσε, επικεφαλής του τμήματος Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του οίκου Κρίστις στο Λονδίνο.

Αντίστοιχα ο πίνακας του Μοντιλιάνι με το πορτρέτο της «Madame Hanka Zborowska» εκτιμάται στα 6,5 με 9 εκατ. ευρώ, ενώ ο πίνακας του Μονέ «L’Ancienne rue de la Chaussée, Argenteuil» υπολογίζεται ότι θα πουληθεί στα 5,8 με 8,4 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή φωτό: Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης