Aυξημένο είναι των βρετανικών εφημερίδων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς οι ηλεκτρονικές τους εκδόσεις ανανεώνονται κάθε μισή ώρα, παρακολουθώντας από κοντά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» λέει το BBC. «Εκτός από τον γενικό γραμματέα, έχουν συλληφθεί τρεις ακόμη βουλευτές. Μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος Tύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς επίσης και μέλη του κόμματος» επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, τονίζοντας παράλληλα ότι «εκκρεμούν και νέα εντάλματα σύλληψης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση των «Times», που επισημαίνει ότι «η ελληνική αστυνομία ερευνά τη σύνδεση της Χρυσής Αυγής με τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα». Επίσης τονίζει πως «αν και η Χρυσή Αυγή αποτελεί το τρίτο πιο δημοφιλές κόμμα στην Ελλάδα, έχει χάσει τη δημοτικότητά της μετά τη δολοφονία».

Ανάλογο δημοσίευμα έχει και ο «Guardian», που αναφέρει ότι συνολικά έχουν εκδοθεί 35 εντάλματα σύλληψης και παράλληλα ότι πρόκειται για την πρώτη σύλληψη αρχηγού κόμματος στην Ελλάδα μετά το 1974.

Η «Daily Telegraph», με τη σειρά της, επισημαίνει ότι οι συλλήψεις έγιναν μία μέρα μετά τις απειλές παραιτήσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Μια τέτοια εξέλιξη» παρατηρεί ο αρθρογράφος «θα μπορούσε να προκαλέσει εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης