Ημέρα της γυναίκας η σημερινή και το θέμα σχολιάζεται στον γερμανικό Τύπο.

Η Tagesspiegel γράφει: «Μια πιο ακριβής ματιά δείχνει πως το ποτήρι δεν είναι μισοάδειο αλλά μισογεμάτο. Για τις νεότερες γυναίκες η κατάσταση είναι καλύτερη. Θα είναι οι πρώτες οι οποίες θα έχουν το προβάδισμα στην εκπαίδευση, περισσότερα χρήματα και λίγη περισσότερη ισότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανεξάρτητα εάν προέρχονται από γερμανικές οικογένειες ή από οικογένειες με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Η κατάσταση των γυναικών αντικατοπτρίζει συνολικότερα την κατάσταση της κοινωνίας. Πόσο ίση, πόσο ειρηνική, πόσο ανοιχτή και πόσο δημοκρατική είναι. Οι πιθανότητες να κερδίσουν περισσότερα είναι καλές και αυτό είναι προς όφελος και των δυο φύλων».

Τέλος για το ίδιο θέμα η Kölner Stadt-Anzeiger γράφει: «Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να ενισχύονται επιπρόσθετα. Είναι εντάξει έτσι όπως είναι. Θα πρέπει μόνο να έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους. Στη γερμανική οικονομία αυξάνεται το ποσοστό των γυναικών στις ηγετικές θέσεις αλλά με ρυθμούς χελώνας. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το 2058 οι μισές θέσεις θα είναι στα χέρια γυναικών. Τόσο χρόνο δεν διαθέτουμε. Η έλλειψη γυναικών σε ηγετικές θέσεις αποδυναμώνει τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία».

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης