H  βρετανική εφημερίδα Telegraph,  με αφορμή την επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος, αποφάσισε να παρουσιάσει όλα εκείνα τα μέρη- άβατο του πλανήτη που οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να επισκεφθούν.

Στην πλειοψηφία τους οι λόγοι είναι θρησκευτικοί και σε μία περίπτωση … ρατσιστική. Στη λίστα με τα άβατα περιλαμβάνονται κράτη, θρησκευτικοί τόποι, ναοί, νεκροταφεία, γήπεδα ακόμη και νεροτσουλήθρες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει όμως ένα ακόμη μέρος το οποίο είναι η έκπληξη της γκάλερι που ακολουθεί. Σε αυτό το μέρος που βρίσκεται στην Κένυα απαγορεύονται οι άνδρες!



Άγιο Όρος
: Η αθωνική πολιτεία είναι άβατο για τις γυναίκες τα τελευταία περίπου 1000 χρόνια αλλά και για τους άνδρες που δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί.



Οι γυναίκες παραδοσιακά απαγορεύεται από το να σκαρφαλώνουν σε ιερά όρη αφιερωμένες στις θρησκείες Shinto. Κάθε φορά που το όριο παραβιάζεται, ο ναός και η τοπική κοινωνία θα εκδώσουν ανακοίνωση όπου θα ζητούν από τις γυναίκες να σεβαστούν την παράδοση 1.300 χρόνων. Η μοναστική κοινότητα του όρους Omine είναι η τελευταία στην Ιαπωνία που παραμένει άβατη για τις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ναός του θεού Ayyappa (Σαμπαριμάλα, Ινδία): Από το 1991 όλες οι γυναίκες ηλικίας από 10 έως 50 ετών απαγορεύεται να πατήσουν το πόδι τους στον ινδουιστικό αυτό ναό. Μία αναφορά για την άρση του άβατου παρουσιάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, αλλά παραμένει… εκκρεμής.

Τέμενος Haji Ali Dargah, Ινδία: Το τέμενος αυτός και ο τάφος στο Μουμπάι αφήνει απ΄έξω τις γυναίκες.

Τα κοιμητήρια στη Σαουδική Αραία και ένα τμήμα των Starbucks: ΟΙ γυναίκες στη Σαουδική Αραβία υφίστανται περιορισμούς όπου και να πηγαίνουν, ό,τι και να κάνουν. Προσφάτως απαγορεύτηκε η είσοδός τους σε ένα κατάστημα Starbucks στο Ριάντ.

Ναός Jain, Ινδία. Οι περιορισμοί για τις γυναίκες δεν περιορίζονται στους δύο παραπάνω θρησκευτικούς τόπους στην Ινδία, υπάρχει μία σειρά από άλλους εμβληματικούς θρησκευτικούς τόπους, τόσο ινδουιστικούς όσο και μουσουλμανικούς όπου απαγορεύεται η είσοδος στις γυναίκες. Μεταξύ αυτών ο ναός Jain στο Ranakpur, που είναι το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας και ο ναός Lord Kartikeya στο Pushkar.

Γήπεδα ποδοσφαίρου στο Ιράν: Πέρυσι το Ιράν συμφώνησε να επιτρέπει έναν περιορισμένο αριθμό γυναικών να παρακολουθεί αγώνες βόλεϊ, μετά την διεθνή κατακραυγή για τη φυλάκιση μίας Iρανο-βρετανίδας που πήγε να παρακολουθήσει αγώνα.

Muirifield Golf Club. Σκωτία: Να συνεχίσει την την παράδοση 272 χρόνων να είναι μόνο ένα ανδρικό κλαμπ αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες το East Lothian Club με αποτέλεσμα η αρχή του αθλήματος να του απαγορεύσει την φιλοξενία του τουρνουά Open.

Galaxy Rutschenparadies Water Park, Γερμανία: Πίσω στο 2012 οι γυναίκες απαγορευόταν να χρησιμοποιούν την απότομη νερουτσουλήθρα, μετά από παράπονα για τραυματισμούς στα γεννητικά τους όργανα, που σύμφωνα με τον μάνατζερ του πάρκου, οφείλονταν στην γυναικεία ανατομία και μόνο.

Πηγή:Life

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης