Το τέλος της τηλε-εργασίας στη «Yahoo!» σήμανε η Μαρίσα Μάγερ, η οποία από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο, το οποίο διέρρευσε άμεσα στον Τύπο, οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρείας δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα στην τηλε-εργασία. «Η απασχόληση από το σπίτι είναι συχνά πιο αργή και χαμηλότερης ποιότητας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μάγερ ως βασικότερο λόγο αυτής της απόφασής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και φαίνεται να μην έχει και τόσο άδικο, τουλάχιστον όσον αφορά στην ταχύτητα της παραγωγής. Αυτή, άλλωστε, είναι και η πεμπτουσία της κατ’ οίκον εργασίας. Η δυνατότητα του να δουλεύεις με πιο χαλαρούς ρυθμούς, κάνοντας ενδιάμεσα μικρά διαλείμματα ή ακόμα και μεγάλες παύσεις. Πάντως, οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου αλλά και πλήθος άλλων πολυεθνικών ανά τον κόσμο αποτιμούν θετικά την εργασία των υπαλλήλων τους μακριά από τον εργασιακό χώρο. «Τα πιο λαμπρά μυαλά δουλεύουν αποτελεσματικότερα από το ήσυχο γραφείο τους, παρά μαζί με συναδέλφους» λέει η Σίντι Ότεν του οργανισμού προώθησης της τηλε-εργασίας «Mobile Work Exchange».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης