Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα πως απέρριψε το αίτημα του πρώην συμβούλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν να του χορηγηθεί άσυλο.

«Εξετάσαμε προσεκτικά το αίτημα. Μετά την εξέταση, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποδεχθούμε το αίτημα» δήλωσε ο Σιέντ Ακμπαρουντίν, εκπρόσωπος του ινδικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με το αίτημα του Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει σε αεροδρόμιο της Μόσχας και καταζητείται για κατασκοπεία από την Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα σήμερα ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Σαλμάν Κουρσίντ είχε υποστηρίξει το ευρύ αμερικανικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής κατασκοπείας, το οποίο αποκάλυψε ο Σνόουντεν, μιλώντας για τη χρησιμότητά του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Ορισμένες από τις πληροφορίες που απέκτησαν μπόρεσαν να τις χρησιμοποιήσουν για να εμποδίσουν σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλές χώρες» ισχυρίστηκε ο Κουρσίντ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μπρουνέι.

«Δεν πρόκειται για παρακολούθηση ούτε για πρόσβαση σε αληθινά μηνύματα. Είναι απλώς μια πληροφορική ανάλυση δεδομένων τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων Ίντερνετ που έχουν σταλεί. (…) Δεν πρόκειται για κατασκοπεία του περιεχομένου μηνυμάτων ή συνομιλιών» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης