H Daily Mail σε σημερινό της άρθρο διερωτάται αν και κατά πόσο θα έπρεπε το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στην υπό κατάρρευση Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα αφού ο συντάκτης τονίζει ότι είναι πιθανή η κατάρρευση της ένωσης ανεξαρτήτως του Brexit , αναφέρει ότι οι αυξανόμενες πολιτικές διαφωνίες και ο ευρωσκεπτικισμός έχουν αποδυναμώσει τις προοπτικές της Ένωσης αλλά και την συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα η ανεργία καλπάζει με γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει ήδη στο 10,2 % , ποσοστό διπλάσιο από αυτό της Βρετανίας. Με αυτόν τον τρόπο τα κράτη-μέλη φτωχοποιούνται και επομένως οι εξαγωγές της Βρετανίας όλο και μειώνονται.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τώρα το τραπεζικό σύστημα, το πρόβλημα είναι εμφανές όχι μόνο στην Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά ακόμα και στη Γερμανία, καθώς η Deutsche Bank έχασε πέρυσι 6,7 δις ευρώ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα τεράστια ελλείμματα και το αυξανόμενο χρέος δημιουργούν μία «αποπνικτική» ατμόσφαιρα.

Τέλος αναφορά γίνεται στη σκληρή διαχείριση της οικονομικής κρίσης από μεριά της Γερμανίας, που έχει ως απότοκο την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη όπως το Εθνικό Μέτωπο στην Γαλλία, η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, το κόμμα ελευθερίας στην Αυστρία και τέλος το ρατσιστικό κόμμα Jobbik στην Ουγγαρία.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κριθεί κυριολεκτικά στο «νήμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης