Θύελλα διαμαρτυριών έχει προκαλέσει η απόφαση του βιολιστή Alan Baker, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης στις βρετανικές φυλακές, να προχωρήσει σε επέμβαση αλλαγής φύλου, καθώς, μια τέτοια επέμβαση υπολογίζεται πως θα κοστίσει στους φορολογουμένους «περισσότερες από 10.000 λίρες, την ίδια στιγμή που το NHS (βρετανικό ΕΣΥ) βρίσκεται κυριολεκτικά υπό κατάρρευση».

Ο 43χρονος Baker, o οποίος καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας κάποιου συγκρατουμένου του ενόσω ο ίδιος ήταν στη φυλακή για άλλο αδίκημα, ζήτησε να προβεί στη συγκεκριμένη εγχείρηση κυρίως για να μεταφερθεί στην πτέρυγα των γυναικών, καθώς εκεί που βρίσκεται, όντας ομοφυλόφιλος, συχνά αντιμετωπίζεται με τρόπο που κάνει τη ζωή του κάτι παραπάνω από «δύσκολη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι εξωφρενικό να σπαταλώνται τόσες χιλιάδες λίρες επειδή ένας κρατούμενος θέλει να αλλάξει φύλο την ίδια στιγμή που εκατομμύρια πολίτες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το NHS», καταγγέλλουν οι ομάδες πολιτών που αντιτίθενται σε αυτή την ιστορία, ενώ παράλληλα υπενθυμίζουν πως ένας κρατούμενος που κρατείται από το 1998 όπως ο Βaker, ήδη έχει κοστίσει στο κράτος 1.000.000 λίρες.

Ωστόσο, παρά τις όποιες αντιδράσεις, όλα δείχνουν πως ο Alan Baker θα καταφέρει τελικά να προβεί στην συγκεκριμένη επέμβαση, αφού, και σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, «όλοι οι πολίτες, είτε ελεύθεροι είτε κρατούμενοι, έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα σε θέματα υγείας».

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ηχηρό χαστούκι στο βρετανικό “Εθνικό Σύστημα Υγείας”, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013, 04:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης