Ο Μάλκομ Ρίφκιντ, πρόεδρος της ισχυρής κοινοβουλευτικής επιτροπής που εποπτεύει το έργο των βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, αφού βιντεοσκοπήθηκε μυστικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ψεύτικη κινεζική εταιρεία, και ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

«Ωστόσο, σήμερα έκανα γνωστό στους συναδέλφους μου ότι, αν και παραμένω μέλος της Επιτροπής, παραιτούμαι από την προεδρία της», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα και πραγματοποιήθηκε από δημοσιογράφους της εφημερίδας Daily Telegraph και του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4, οι οποίοι εμφανίσθηκαν ως επιχειρηματίες που εκπροσωπούσαν κινεζική εταιρεία, εκθέτει και τον βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Τζακ Στρο, υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Τόνι Μπλερ.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν κρυφή κάμερα, ο Τζακ Στρο προσφέρθηκε να κάνει χρήση της επιρροής του έναντι ποσού 5.000 λιρών (6.800 ευρώ) ημερησίως. Από την πλευρά του ο Μάλκομ Ρίφκιντ πρότεινε να κάνει χρήση της επιρροής για να προσφέρει πρόσβαση σε όλους τους βρετανούς πρεσβευτές στον κόσμο.

Και οι δύο πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές αρνήθηκαν ότι επέδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης