Δύο βουλευτές στην Αγγλία, από το Συντηρητικό Κόμμα και από το Κόμμα των Εργατικών, πιάστηκαν σε κρυφή κάμερα να δέχονται χρήματα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους. Οι βουλευτές παγιδεύτηκαν από δημοσιογράφους, οι οποίοι αναπαριστώντας τους εκπροσώπους μια υποθετικής εταιρίας από το Χονγκ Κονγκ, τους προσέφεραν χρήματα για να τους δώσουν πρόσβαση στους Άγγλους πρεσβευτές σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της χώρας David Cameron είπε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να διερευνηθεί.Ο πρωθυπουργός της χώρας David Cameron είπε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να διερευνηθεί. Οι ίδιοι οι βουλευτές, ο Sir Malcom Rifkind και ο Jack Straw, απάντησαν ότι δεν έκαναν κάτι παράνομο.

O Sir Malcolm ελέγχεται πειθαρχικά από το Κόμμα των Συντηρητικών, ενώ ο Jack Straw παραιτήθηκε από το Κόμμα των Εργατικών μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μεγάλη Βρετανία αυτή την ώρα συζητάνε τη νομιμότητα ή μη του δικαιώματος των βουλευτών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιωτικές εταιρίες έναντι αμοιβής.

Στην Ελλάδα, χάρη στον τυποκτόνο νόμο για την κρυφή κάμερα, απλά θα κατακρίναμε την παράνομη λήψη των αποδεικτικών στοιχείων που αφορά σε διαφθορά πολιτικού προσώπου…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης