Χιλιάδες Βρετανοί αστυνομικοί πρόκειται να ενωθούν σήμερα με απεργούς αξιωματούχους μεθοριακών υπηρεσιών ελέγχου και εργαζομένους στην υγειονομική περίθαλψη, σε μια διαμαρτυρία εναντίον της επιβολής ανώτατων ορίων στους μισθούς, των μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις και των άλλων μέτρων λιτότητας.

Τα συνδικάτα προέβλεψαν ότι στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν περίπου 400.000 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπάνιο θέαμα, δηλαδή περίπου 20.000 εκτός υπηρεσίας αστυνομικοί να κάνουν πορεία στο Λονδίνο, θα φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Κάμερον.

«Οι αστυνομικοί αισθάνονται ότι η μείωση από την κυβέρνηση του προϋπολογισμού της αστυνομίας κατά 20%, η παραχώρηση σε ιδιώτες κεντρικών ρόλων αστυνόμευσης και η προώθηση κακά μελετημένων μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια» αναφέρει το συνδικάτο των αστυνομικών σε ολοσέλιδες καταχωρίσεις που δημοσιεύονται σήμερα σε αρκετές εφημερίδες.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν επίσης δάσκαλοι, εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και λέκτορες, καθώς και μέλη του συνδικάτου των Δημόσιων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), που εκπροσωπεί τους αξιωματούχους των υπηρεσιών φορολογίας και μετανάστευσης στα αεροδρόμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης