Από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη κι από το Δυτικό Παλμ Μπιτς μέχρι το Παρίσι και το Βερολίνο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι χθες εναντίον του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με περίπου 10.000 ανθρώπους, σύμφωνα με εκτίμηση της εφημερίδας Guardian. Συγκεντρώθηκαν αργά το πρωί μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ έπειτα από έκκληση πολλών οργανώσεων, αντιρατσιστικών, ειρηνιστικών ή αντίθετων στα μέτρα λιτότητας, και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Τραφάλγκαρ κρατώντας πανό που έγραφαν «Όχι στον ρατσισμό!», «Όχι στον Τραμπ!», «Ο Τραμπ στα σκουπίδια!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Βερολίνο και το Παρίσι, περίπου χίλιοι διαδηλωτές κατήγγειλαν το διάταγμα. Στη γερμανική πρωτεύουσα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βραδεμβούργου, όπου βρίσκεται επίσης η αμερικανική πρεσβεία.

Ορισμένοι κρατούσαν το τελευταίο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel, που έχει στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο του Ντόναλντ Τραμπ να κρατάει το κομμένο κεφάλι του αγάλματος της Ελευθερίας.

Διαβάστε επίσης:  Νέες διαδηλώσεις κατά του διατάγματος Τραμπ στη Νέα Υόρκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης