Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην Άγκυρα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με τη δεύτερη να προχωρά σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συνεχίζουν τη διαμαρτυρία, καταγγέλλουν την απόφαση της δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο έναν αστυνομικό που κατηγορείται για τη δολοφονία του 27χρονου Ετέμ.

Δείτε live εικόνα από την Άγκυρα:


Live video from your Android device on Ustream
Στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, πάνω από 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και την Τρίτη στις παρυφές της, για τον ίδιο λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητούμε να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι», «Για τον Ετέμ, για τη δικαιοσύνη» και «ενάντια στον φασισμό, ώμο με ώμο», ήσαν κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν επί μία ώρα οι διαδηλωτές, πολλές εκατοντάδες εκ των οποίων στέκονταν σε μικρή απόσταση από δεκάδες αστυνομικούς των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας που απέκλειαν την πρόσβαση στο κέντρο της πλατείας.

Ένας Τούρκος αστυνομικός προσήχθη τη Δευτέρα ενώπιον του δικαστηρίου για τον θανάσιμο τραυματισμό την 1η Ιουνίου –με μια σφαίρα στο κεφάλι– του 26χρονου Ετέμ Σαρισουλούλ, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως την έναρξη της δίκης του.

Ο 26χρονος Σαρισουλούλ υπέκυψε την 14η Ιουνίου. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρύτατα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει τον νεαρό να καταρρέει μπροστά σε έναν κρανοφόρο αστυνομικό, ο οποίος εν συνεχεία απομακρύνεται από το σημείο με το όπλο στο χέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης Άγκυρα: Το τελευταίο αντίο στον διαδηλωτή Ετέμ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013, 18:51

Άγκυρα: Οι αστυνομικοί πυροβολούν εν ψυχρώ!, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, 17:31

*Σημείωση: Η φωτογραφία άρθρου είναι από τα αποψινά επεισόδια στην Άγκυρα

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης