Είναι η γυναίκα που την 23η Φεβρουαρίου του 1966 εγκαινίασε την πρώτη επίσημη τηλεοπτική εκπομπή του τότε ΕΙΡ με τη φράση «Καλησπέρα σας, από σήμερα…»

Η Ελένη Κυπραίου υπήρξε μια επιτυχημένη δημοσιογράφος, μια κοσμογυρισμένη κυρία. Ακόμη και σήμερα, παρά τα 77 της χρόνια, η κάθε της ημέρα είναι μια ζωντανή περιπέτεια. Όχι πια στην τηλεόραση, αλλά σε ένα κτήμα γεμάτο φυστικιές στην Αίγινα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Espresso» τη συνάντησε στον επίγειο παράδεισό της, στο κτήμα της στην Περιβόλα, εκεί όπου ζει τα τελευταία χρόνια παρέα με τα δύο πανέμορφα σκυλιά της.

«Έχω γυρίσει τον κόσμο όλο, όμως σαν την Αίγινα πουθενά… Από το 2005, οπότε τελείωσα με τη δημοσιογραφία, έχω έρθει εδώ και ζω την απόλυτη ευτυχία. Πλέον είμαι επαγγελματίας εργάτης γης!» λέει και συνεχίζει: «Έχω 750 δέντρα, τα οποία φροντίζω μόνη μου με πολλή αγάπη. Κι αυτά μου δίνουν τον καρπό τους, το εξαιρετικό φυστίκι τους. Δουλεύω ασταμάτητα 365 ημέρες τον χρόνο και όμως δεν κουράζομαι… Στην καλλιέργεια μετράει η αλήθεια. Μου αρέσει να παλεύω τίμια και αυτό το έχω μόνο με τη γη. Αυτή σε καθοδηγεί και εσύ το σέβεσαι… Αυτό δεν το βρίσκεις με τους ανθρώπους».

Ο δραστήριος χαρακτήρας της όμως δεν την άφησε να επαναπαυθεί μόνο στην καλλιέργεια φυστικιού. Εδώ και περίπου ένα χρόνο παράγει και φυστικέλαιο, το οποίο γίνεται ανάρπαστο. «Κάνω φυστικέλαιο και φυστικοβούτυρο. Ναι, πλέον έχω και αυτή την πρωτιά!» λέει γελώντας και προσθέτει: «Είχα ακούσει τη διάλεξη μιας γεωπόνου για το φυστικέλαιο και τη μεγάλη του αξία. Και είπα «γιατί όχι;». Απευθύνθηκα στο Χημείο του Κράτους για να μάθω τα συστατικά του, πώς γίνεται, αλλά δεν το γνώριζαν καν. Έτσι άρχισα να ψάχνω στο ίντερνετ, να αναζητώ το μυστικό… Και το βρήκα. Παρήγγειλα το ειδικό μηχάνημα από τη Σουηδία και πλέον έχω το δικό μου φυστικέλαιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα πρώτα στάδια. Έχω μικρή παραγωγή… Το δίνω σε έναν έμπορο εδώ στην Αίγινα. Όμως στο μέλλον εύχομαι να είναι στα ράφια όλων των καταστημάτων σε όλη τη χώρα – και όχι μόνο»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης