*** Και πάνω που η ελληνική show-biz ήταν ήσυχη και περιοριζόταν εδώ και καιρό σε κάτι «ασήμαντους» ξυλοδαρμούς γυναικών από «άντρακλες τής υποκριτικής», προέκυψε από το πουθενά «μάχη γιγάντων».
Απόστολος Γκλέτσος VS Μέμος Μπεγνής

* Πριν σάς αναφέρω τι έχει συμβεί, θέλω να εκφράσω μία άσχετη απορία που μού γεννήθηκε μόλις..: Όταν «πλακώνονται» δύο ηθοποιοί, γιατί λέμε «VS» και δεν λέμε «VHS»;
(χαχαχα, γελάω σκεφτόμενος τις εκφράσεις τού προσώπου σας όταν διαβάσατε αυτήν την ανεκδιήγητη μπούρδα)!
* Επανέρχομαι…
Όλα έγιναν για τα μάτια τού Γιώργου Αγγελόπουλου
(διότι, ως γνωστόν, ο Ντάνος ψήνεται πάντα κι από τις δύο μεριές).
Μετά την αποκάλυψη ότι ο Ντάνος θα συμμετάσχει στην καθημερινή σειρά τού «Alpha», στο «Τατουάζ», ο Μέμος Μπεγνής είχε προβεί σε οργισμένη και απαξιωτική τοποθέτηση για τούς υπευθύνους τής σειράς,
λέγοντας «Πόσο λυπάμαι και ντρέπομαι για την κατάντια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο «Τατουάζ», ετράβηξε με δύναμη τον φελλό από τον «ασκό τού Αιόλου» και εσχολίασε τον Μπεγνή σούρνοντάς του τα σχολιανά του:
«Δεν είναι και κανένα μεγάλο ταλέντο ο Μέμος Μπεγνής. Μην τρελαθούμε…
Είναι ένας απλός ηθοποιός. Αν ο Ντάνος τα πει και έχει ταλέντο, γιατί όχι…
Από εκεί και πέρα μόνο ο κόσμος θα αποφασίσει για την πορεία του.
Ο Ανδρέας (Γεωργίου) τoύ έχει κάνει δοκιμαστικά.
Δεν είναι κανένας τυχαίος σκηνοθέτης.».

* Απόστολε, τα θέματα είναι δύο..:
1ον) Ουδείς λέει ότι ο Ανδρέας Γεωργίου είναι τυχαίος σκηνοθέτης.
Απλά, ανησυχούμε μήπως αποδειχθεί… άτυχος.
2ον) Ο Ανδρέας Γεωργίου δεν είναι τυχαίος σκηνοθέτης.
Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να πεις και τη φράση
«Ο Ντάνος δεν είναι τυχαίος ηθοποιός».

* Πάντως, φεύγοντας από το Χιούμορ, τον Σουρεαλισμό και τη Μινιμαλιστική Δηκτικότητα, να πω ότι εγώ είμαι υπέρ των Ευκαιριών σε ανθρώπους, αρκεί να υπάρχει Υπόβαθρο Ταλέντου και ο εκάστοτε «σκάουτερ» να μην εκφράζει την αγοραία νοοτροπία «Όσα αρπάξει ο κώλος μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Προσωπικώς, δεν θα κρίνω τον Γιώργο Αγγελόπουλο ως επιχειρούντα (σ)την Υποκριτική Τέχνη, προτού τον δω.
Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να κρύβει μέσα του ένα τεράστιο ταλέντο και θα ήταν φασιστικό να τού στερήσουμε την έκφρασή του επειδή τον γνωρίσαμε μέσα από ένα «ριάλιτι επιβίωσης».
Ναι, σίγουρα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω του, σίγουρα θα έχουμε όλοι μας στο πίσω μέρος τού μυαλού μας την Αμφισβήτηση και τη Διάθεση για Περιπαιγμό, αλλά σάς θυμίζω -ή, σάς γνωστοποιώ αν δεν το ξέρετε- τι συνέβη πριν από μερικά χρόνια με τη Σούζαν Μπόϊλ…

* Η αλλοκότου εμφανίσεως και συμπεριφοράς, Σούζαν Μπόϊλ, είχε εμφανιστεί το 2009 στο πρώτο επεισόδιο τού «Britain’s Got Talent» (δηλαδή, στη βρετανική εκδοχή τού «Ελλάδα έχεις Ταλέντο») και είχε συγκλονίσει με την ερμηνεία της στο εξαιρετικά απαιτητικό τραγούδι «I Dreamed A Dream» τού μιούζικαλ «Les Misérables» («Οι Άθλιοι»)!

* Οπότε, πρώτα να βλέπουμε και να ακούμε, και μετά να κρίνουμε.
Διότι, όποιος κρίνει χωρίς στοιχεία, είναι εκ των ων ουκ άνευ βέβαιο ότι θα κερδίσει επάξια μία θέση στο «Πάνθεον τής Γελοιοποίησης».

*** Πάμε τώρα και στην καθημερινή χορταστική τζούρα σας από «Survivor», για να καταπολεμήσουμε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από «Σ.Α.Σ.»• δηλαδή, από «Στερητικό Αναγνωστικό Σύνδρομο» (φαντάζομαι ότι πιάσατε το έντεχνο υπονοούμενο που υπάρχει στη διατύπωση «…να προσβληθείτε από “Σ.Α.Σ.”»).

* Πρώτη υποψήφια τού φετινού «Survivor» είναι η Ελένη Χατζίδου.
Επειδή μία τηλεοπτική στήλη (όπως και εν γένει η Δημοσιογραφία) κρίνεται από τις επιβεβαιωμένες εκτιμήσεις και προβλέψεις, η πρώτη εκτίμηση-πρόβλεψη που έκανε από το ξεκίνημά της η στήλη «Ο Υπο-Κοσμικός», έλεγε αυτολεξεί..:
«Κλείνω τη σημερινή αναφορά μου στο “ριάλιτι επιβίωσης” με πρόβλεψη
(διότι, όπως όλοι ξέρουμε, το “Survivor” είναι η “Χαρά τού Προφήτη”).
Αν την πρώτη φορά που θα βγουν στον “τάκο” οι “Διάσημοι”
δεν είναι υποψήφια προς αποχώρηση η Ελένη Χατζίδου,
εγώ θα παρατήσω τη στήλη και θα πάω να πουλάω παγωτά στην Ανταρκτική
ή να σπάω καρύδες σε… καρυδωρυχείο τής Δομινικανής Δημοκρατίας!».
(δημοσιεύθηκε στις 22 Ιανουαρίου, αμέσως μετά το πρώτο επεισόδιο τού «Survivor»).

* Η Χατζίδου μοιάζει με τις τοποθετήσεις της σαν να την έχει πάρει για λουσιματάκι η κομμώτριά της στον νιπτήρα, να χαλαρώνει και να τα λένε•
όπερ μεθερμηνευόμενον, σε ένα μελλοντικό «Survivor Κομμωτηρίου» η Ελένη θα ήταν σίγουρα στον τελικό…

* Αγαπώ και αγαπάμε Ελένη Χατζίδου επειδή είναι καρτούν.
Εψήφισε τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση Γιάννη Δρυμωνάκο πετώντας τη μυθική ατάκα «Νομίζω ότι είσαι ακόμα έξω απ’ τα νερά σου…».
Χαχαχα, το γράφω και κλαίω…
Τα Καλύτερα Τρολ(ς) είναι αυτά που γίνονται «τρολ» άθελά τους.
Ε, η Ελένη είναι «Αυθεντικό Ακούσιο Τρολ».

*** Μία ακόμη μεγάλη αποκάλυψη τού φετινού ριάλιτι είναι ο κινηματογραφιστής Νίκος Θωμάς, ο οποίος κινητοποίησε από τις πρώτες στιγμές τα τηλεοπτικά ένστικτα με την ιδιαίτερη περσόνα του και με την πολεμική κραυγή «Αούουου» που αφήνει εμφατικά και σλογκανοειδώς μετά από κάθε μάχη.

*Από την τρίτη κιόλας μέρα ο Νίκος απέδειξε ότι είναι… πολυ-εργαλείο, καθώς αποτελεί μείξη τού Πάνου Αργιανίδη με τον Ορέστη Τσανγκ.
Από τη μία, επρόλαβε ήδη να τραυματιστεί για άγνωστον μέχρι στιγμής λόγο (θυμίζοντάς μας τον αλήστου μνήμης «μάνατζερ ράγκμπι»), ενώ, όπως ο Ορέστης Τσανγκ ήταν ο «Θεσσαλονικιός Κινέζος», ο Νίκος είναι «Ζαϊρινός Πειραιώτης» (ο πατέρας του είναι από τον Πειραιά και η μητέρα του από το Ζαΐρ).

*** Οι «Διάσημοι» έχασαν και στο «παιχνίδι τής Ασυλίας» από τούς «Μαχητές» (ξανά με 10-9) και πλέον αρχίζουν -μετά τις τρεις σερί ήττες τους- να θυμίζουν τούς «Washington Generals»• την ομάδα, δηλαδή, που αποτελούσε τον «σάκο τού μποξ» στις μπασκετικές επιδείξεις των θρυλικών «Harlem Globetrotters».

* Η αναμέτρηση -όπως αναδεικνύεται και από το τελικό αποτέλεσμα- ήταν πραγματικό ντέρμπι και εκτός από την τελική επικράτηση των «Μαχητών», είχαμε και μία συγκλονιστική επιστημονική αποκάλυψη• συγκεκριμένα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως, ο μοναδικός ώμος που ανήκει στην κατηγορία… «Έλξατε-Ωθήσατε».
Και επειδή αυτό που σάς λέω, σίγουρα σάς ακούγεται άκρως σουρεαλιστικό, εξηγούμαι…

* Ο personal trainer Ηλίας Γκότσης είπε -θέλοντας να καταγράψει τι τού συνέβη κατά τη διάρκεια τού τελικού αγώνα- τη φράση «Ο ώμος μου μπήκε και βγήκε».
Καλά, ρε παιδιά, σε φυσιολογική θέση ο ώμος μας θεωρείται «βγαλμένος»;
Πρώτα μπαίνει ο ώμος μας και μετά βγαίνει; Ποιο είναι εν τέλει το κακό; Να σού βγει ο ώμος ή να σού μπει;
Ας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα…

* Βεβαίως, αυτό δεν ήταν το μοναδικό «μαργαριτάρι» τού χθεσινού επεισοδίου. Ένα από τα πλέον χτυπητά ήταν και αυτό που είπε ο Στέλιος Κρητικός: «Έχει μεγάλο πλούτο η θάλασσα και μπορούμε να βρούμε πράγματα να φάμε μέσα από τη θάλασσα».
Τι εννοεί ο ποιητής Στέλιος με τη λέξη «πράγματα»;
Καμιά αρβύλα, κάνα κατάρτι από ναυάγιο, κάνα μπαούλο με θησαυρό πειρατών θα εννοεί…

*** Ες σήμερον τα σπουδαία, ες αύριον τα σπουδαιότερα…

*** Τα λέμε αύριο…

Ο Υπο-Κοσμικός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης