Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει να κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, έχοντας όμως περιορίσει σημαντικά τα αρχικά της κέρδη. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 979,11 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,77%.

Ενδοσυνεδριακά, προσέγγισε τα επίπεδα των 1.000 μονάδων, καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 999,85 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 3,93%, με μοχλό την εντυπωσιακή άνοδο της μετοχής της Coca-Cola HBC έως και 16,25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α., στην κατηγορία «Κύρια Αγορά» και στον κλάδο «Αναψυκτικά», οι 355.023.939 (ΚΟ) μετοχές της εταιρείας «COCA-COLA HBC AG», με κωδικό ΟΑΣΗΣ «ΕΕΕ», και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης μετοχής 18,40 ευρώ. Για τις πρώτες τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής θα είναι ελεύθερο.

Επίσης, από σήμερα και κατόπιν της άρσης της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης, οι μετοχές της εταιρείας «COCA-COLA Ε.Ε.Ε. Α.Ε.» θα διαπραγματεύονται στην κατηγορία «Χαμηλής Διασποράς».

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,09 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το σύνολο των μετοχών που τίθενται υπό διαπραγμάτευση, ανοδικά κινούνται 46 μετοχές, 50 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές. Σε θετικό κλίμα κινούνται και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης