Το «πράσινο» φως άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σχέδιο συγχώνευσης των αμερικανικών κολοσσών στον χώρο της αεροπλοΐας «American Airlines» και «US Airways» μετά τις αλλαγές που έγιναν αναφορικά με το «επίμαχο» δρομολόγιο Λονδίνο – Φιλαδέλφεια.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η δυναμική του ανταγωνισμού θα διατηρηθεί, ενώ εξασφαλίζεται η δυνατότητα επιλογής και η ποιότητα των αεροπορικών υπηρεσιών για τους επιβάτες σε αυτό το δρομολόγιο», ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή είχε αξιώσει την απελευθέρωση μιας χρονοθυρίδας πτήσης στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, η οποία και θα δινόταν με ευνοϊκούς όρους σε ανταγωνίστρια εταιρεία. Σε περίπτωση που δεν γίνονταν αυτές οι αλλαγές, τότε θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τον ανταγωνισμό καθώς θα προέκυπτε μονοπώλιο στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Η «US Airways» ανακοίνωσε ότι η συγχώνευση ύψους 11 δισ. δολαρίων (8,2 δισ. ευρώ) πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του γ’ τριμήνου.

Η νέα αεροπορική εταιρεία, η οποία θα λειτουργεί υπό την επωνυμία της «American Airlines», θα διαθέτει 1.500 αεροσκάφη, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί παραγγελία – μαμούθ με 600 νέα αεροπλάνα. Τα ετήσια έσοδα αναμένεται να κινηθούν κοντά στα 39 δισ. δολάρια, με 6.700 πτήσεις από και προς 336 προορισμούς σε 56 χώρες να βρίσκονται στη διάθεση του κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Προς συγχώνευση «American Airlines» και «US Airways», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013, 04:53

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης