«Στις διμερείς συναντήσεις κυβερνητικών φορέων με κινεζικές εταιρείες και επενδυτές, καταγράφηκε για άλλη μία φορά το ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε έργα υποδομών συνδυαστικών μεταφορών στην Ελλάδα (transit & logistics hub) με επίκεντρο και αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδης σχετικά με το ενδιαφέρον των Κινέζων για επενδύσεις, όπως αυτό καταγράφηκε από τις επιχειρηματικές επαφές της πρόσφατης ελληνικής αποστολής στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Κορκίδης: «Επιχειρώντας έναν απολογισμό του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κίνα με την συμμετοχή 73 Ελλήνων επιχειρηματιών μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούμε να διακρίνουμε από το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις και τις προοπτικές συνεργασιών με την Ελλάδα.

Οι 450 επιχειρηματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πεκίνο και Σαγκάη, επιβεβαίωσαν ουσιαστικά τις προθέσεις των Κινέζων επιχειρηματιών για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες είμαστε στον στρατηγικό σχεδιασμό και τα επενδυτικά πλάνα της Κίνας, αλλά η επιτυχία θα προκύψει μόνο εάν υπάρξουν αμοιβαία οφέλη και κυρίως για την χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 66 ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο τέσσερις συναντήσεις με 255 αντίστοιχες κινεζικές. Οι συναντήσεις και συμφωνίες αφορούσαν κυρίως τον κλάδο των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων, τον τομέα του τουρισμού και των ακινήτων, το εμπόριο ορυκτών και φαρμάκων, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τις Τράπεζες, την ενέργεια και τις κατασκευές, την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις νέες τεχνολογίες, και βεβαίως τη εμπορική μας ναυτιλία».

Διαβάστε επίσης:

Τα deals της Κίνας, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαΐου 2013, 16:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης