Έργα ύψους 32,3 εκατ. ευρώ από την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αντιστοιχούν στο 9,7% του προγράμματος, όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Δακής ζήτησε από τον Δήμο Φλώρινας να μεριμνήσει, ώστε οι προτάσεις που υπέβαλε για τον προγραμματισμό των νέων έργων να ωριμάσουν άμεσα και να υποβληθούν για αξιολόγηση/ένταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη βελτίωση της περιφερειακής οδού Φλώρινας – Πισοδερίου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ, τόνισε πως αναμένεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση και εν συνεχεία η κατάθεση της πρότασης προς αξιολόγηση /ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Επίσης, έργο σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής είναι και η βελτίωση της περιφερειακής οδού διασταύρωση Κρυσταλλοπηγής – διασταύρωση Πρεσπών, ενδεικτικού προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση της οποίας εξετάζεται.

«Η παρέμβαση θα μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη, εάν μπορέσουμε να αντλήσουμε τους απαραίτητους πόρους για την εκπόνηση της μελέτης που αφορά τη “βελτίωση της οδού διασταύρωση Πρεσπών – λίμνη Πρεσπών”, έτσι ώστε η υλοποίησή της να χρηματοδοτηθεί κατά την περίοδο 2014 – 2020» ανέφερε ο κ. Δακής.

Σημαντικά έργα περιβάλλοντος (έργα ύδρευσης και αποχέτευσης) ήδη χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα. Τα έργα αυτά αφορούν στη λεκάνη του Αμυνταίου, ενώ για τη λεκάνη της Φλώρινας υπεβλήθη μόνο μία πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης