Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, ξεπερνώντας τα 49 δολ. το βαρέλι, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κατέγραψε υψηλό τιμής επταμήνου.

Παράλληλα, την αύξηση των τιμών του πετρελαίου υποστήριξε η αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ, που μπορεί τελικά να οδηγήσει την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα σε αύξηση των επιτοκίων, τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά 62 σεντς στα 49,24 δολ. το βαρέλι, μετά την άνοδό της κατά 54 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κατέγραψε νωρίτερα υψηλό τιμής επταμήνου, στα 49,35 δολ. το βαρέλι.

Η τιμή του πετρελαίου Brent, διεθνούς προέλευσης αυξήθηκε 55 σεντς στα 49,16 δολ. το βαρέλι, μετά τη χθεσινή αύξηση κατά 26 σεντς, μετά από ένα τετραήμερο μείωσης της τιμής του.

Τα αμερικανικά πετρελαϊκά αποθέματα μειώθηκαν κατά 5,1 εκατ. βαρέλια στα 536,8 εκατ. βαρέλια σύμφωνα με τα στοιχεία του Πετρελαϊκού Ινστιτούτου των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μείωση τους, ήταν διπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ αποδίδεται στη μείωση των πετρελαϊκών εξαγωγών του Καναδά κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στις πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης