Την ανάγκη για την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στον κύριο ρόλο τους, που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank Ergasias, Νικόλαος Καραμούζης κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή την εισαγωγή των νέων μετοχών των τραπεζών Eurobank και Alpha Bank, παρουσία των προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων και των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, σε σύντομο χαιρετισμό είπε μεταξύ άλλων: “Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τις Διοικήσεις των Τραπεζών μετά την πλήρη κάλυψη, σε δύσκολες συνθήκες, των αναγκών που προέκυψαν από τις Αυξήσεις Μετοχικού τους Κεφαλαίου. Στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχουμε την προσδοκία ότι η σημερινή μέρα μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την ολική επαναφορά του ρόλου των τραπεζών στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Ελπίζουμε ότι τη νέα περίοδο θα επαναπροσελκύσουμε με τη βοήθεια των τραπεζών τους ιδιώτες επενδυτές. Όλα όμως εξαρτώνται από την επάνοδο της κερδοφορίας.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ράπανος, δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση: “Εύχομαι η σημερινή εκδήλωση να αποτελέσει την απαρχή μίας νέας πορείας για το τραπεζικό μας σύστημα, αλλά και για την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς. Η επιτυχία της ανακεφαλαιοποιήσεως είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς των Στελεχών και όλου του Προσωπικού της Τραπέζης, τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων εκείνων που μας εμπιστεύονται, τους Επενδυτές και τους Πελάτες μας.”

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank Ergasias κ. Νικόλαος Καραμούζης με την ευκαιρία της εκδήλωσης τόνισε αναλυτικά: “Με την επιτυχή ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν και πρέπει να επιστρέψουν και πάλι στον κύριο ρόλο τους, που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας και η στήριξη των πελατών. Για την Eurobank η στήριξη των μετόχων μας, των διεθνών και των Ελλήνων επενδυτών που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας και δέσμευση απέναντι στους πελάτες μας ότι θα ανταποκριθούμε με συνέπεια στις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους. Διαθέτουμε πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να αναστρέψουμε την πορεία επιστρέφοντας το 2016 στην σταθερή επαναλαμβανόμενη οργανική κερδοφορία της Τράπεζας. Η επιτυχία αυτή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την σκληρή δουλειά και τη συνεχή προσπάθεια του προσωπικού, που θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί με την ίδια συνέπεια στις νέες προκλήσεις, για τη σωστή διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την ανάκτηση των καταθέσεων, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας. Το τελευταίο είναι καθοριστικό στοιχείο για την επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην ομαλότητα και την προοπτική. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να στηρίξουν αξιόπιστα την εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης