Κάλεσμα στους επιχειρηματίες της Νότιας Αφρικής να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, κηρύσσοντας στο Γιοχάνεσμπουργκ την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου που διοργανώνει το ελληνικό τμήμα της HIP Alliance.

«Η Ελλάδα είναι σημαντική πύλη για επιχειρηματική δραστηριότητα με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή, με πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να καλέσουμε τις επιχειρήσεις της Νοτίου Αφρικής να διερευνήσουν τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η τεχνολογία της επικοινωνίας, τα φαρμακευτικά προϊόντα, η μηχανική, η ενέργεια, η ναυτιλία, ο τουρισμός και το real estate.

»Απευθύνουμε επίσης πρόσκληση σε εταιρείες της Νοτίου Αφρικής να συμμετάσχουν στο Ελληνικό Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων, καθώς και στο Πρόγραμμα Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεροντόπουλος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στη συνέχεια με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, αλλά και των Ελληνικών Κοινοτήτων της περιοχής του Γιοχάνεσμπουργκ και συλλόγων ομογενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης