Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικάνικοί δείκτες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, εξαιτίας αφενός των εταιρικών αποτελεσμάτων και αφετέρου των νέων στοιχείων για την αγορά εργασίας, τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, εξέλιξη που ενισχύει τις εκτιμήσεις της αγορά για την πιθανή αύξηση του επιτοκίου της Federal Reserve τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 17.910,33 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,38% στις 5.147,12 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,04% στις 2.099,20 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα στοιχεία δείχνουν ότι σταδιακά, η αγορά εργασίας ομαλοποιείται, γεγονός που ενδεχομένως να συνεπάγεται την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, εν όψει και της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου.

Στο ταμπλό, απώλειες κατά 9,6% σημειώνει η TripAdvisor, καθώς τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου απογοήτευσαν την αγορά. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 53 σεντς, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ξεπεράσουν τα 55 σεντς.

Στο μεταξύ, περίπου το 74% των εισηγμένων του δείκτη S&P 500 έχει ανακοινώσει κέρδη που έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ μόλις το 44% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι συνολικά το τρίτο τρίμηνο υπήρξε πτώση της κερδοφορίας κατά 3,8%, ενώ δύο εβδομάδες πριν εκτιμούσαν ότι η πτώση θα άγγιζε το 6,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2008 υποχώρησε η ανεργία στις ΗΠΑ, καθώς τον Οκτώβριο υποχώρησε στο 5% από 5,1% προηγουμένως.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, δημιουργήθηκαν 271.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία (268.000) στον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων έξι ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης