Στην ιστοσελίδα e-publicrealestate.gr, τον πρώτο ιστότοπο ηλεκτρονικών διαγωνισμών ακινήτων, ξεκίνησε η δημοσιοποίηση των κρατικών ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί.

Μέσω των ηλεκτρονικών δημοπρασιών έχουν ήδη πωληθεί τρία κρατικά ακίνητα, με το ΤΑΙΠΕΔ να συγκεντρώνει περί τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το δεύτερο κύμα δημοπρασιών, αυτόν τον μήνα, εκτιμάται πως θα αντληθούν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων στο τρίτο και τέταρτο κύμα δημοπρασιών περιλαμβάνονται κτήρια και οικόπεδα στην Αθήνα (Ψυρρή, Λεωφ. Συγγρού κ.λπ.), στο Ναύπλιο, στη Ρόδο, στην Καλαμάτα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές.

Τι πωλείται

– Στου Ψυρρή πωλείται κτήριο 782 τ.μ. στην οδό Ρήγα Παλαμήδου 2 και στη Λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα οικόπεδο 702 τ.μ.. Στην Καλλιθέα (Μαλλέα 5) βρίσκεται και κτήριο επιφάνειας 1.260 τ.μ. που επίσης θα πωληθεί μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Ακόμη ένα κτήριο που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στο Μαρούσι (Κηφισίας 207).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Στη Θεσσαλονίκη, εκτός από το μερίδιο (43%) του Δημοσίου στη Στοά Μοδιάνο, πωλείται και κτήριο επιφάνειας 489 τ.μ. στην Άνω Πόλη (Θεοφίλου 12).

– Στη Ρόδο πωλείται οικόπεδο περίπου 47 στρεμμάτων στην περιοχή Κοσκινού καθώς και το πρώην Σανατόριο «Φρειδερίκη» (Αγία Ελεούσα), εντός του οποίου υπάρχει κτήριο 709 τ.μ..

– Δύο οικόπεδα και ένα κτήριο πρόκειται να πωληθούν στο Ναύπλιο. Πρόκειται για κτήριο επιφάνειας 421 τ.μ. στην παλιά πόλη (Βασ. Κωνσταντίνου 6) καθώς και για οικόπεδα στις οδούς Σπάρτης και Νέας Κίου, έκτασης 7.200 και 3.500 τ.μ. αντίστοιχα.

– Στην Καλαμάτα πωλείται κτήριο επιφάνειας 780 τ.μ. στην Αριστομένους 11- 13 και στη Μεσσήνη οικόπεδο περίπου 50 στρεμμάτων στην περιοχή Μπούκα.

– Προς πώληση είναι και τμήμα του εργοταξίου που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, στην περιοχή του Ρίου, συνολικής έκτασης άνω των 16 στρεμμάτων. Πωλείται, επίσης, οικόπεδο 32 στρεμμάτων στο Κολυμπάρι Χανίων και δεύτερο οικόπεδο (19 στρέμματα) στην περιοχή Φραγκοκάστελο.

– Στην Κομοτηνή θα πωληθεί ακίνητο 32 στρεμμάτων στην παραλία Αρωγής. Με το δεύτερο κύμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, εντός του Σεπτεμβρίου, πωλούνται σημαντικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας ακίνητα στην Αθήνα, όπως το τριώροφο νεοκλασικό στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Δημοκρίτου στο Κολωνάκι (κατασκευάστηκε το 1935), και τετραώροφο κτήριο (κατασκευάστηκε το 1922) στην αρχή της οδού Μητροπόλεως. Για το νεοκλασικό που δημοπρατείται στις 19 Σεπτεμβρίου η τιμή εκκίνησης είναι 1,1 εκατ. ευρώ και για το κτήριο στη Μητροπόλεως (η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου) η τιμή εκκίνησης είναι τα 3,4 εκατ. ευρώ.

Στην ομάδα δημοπρασιών του Σεπτεμβρίου έχει ενταχθεί και οικόπεδο έξι στρεμμάτων στο Μοσχάτο με έντεκα κτήρια που σήμερα χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας ως αποθήκες παλαιών υλικών καθώς και παραθαλάσσιο οικόπεδο, εκτός σχεδίου, στη Χαλκιδική, έκτασης 44 στρεμμάτων.

Πηγή:imerisia

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης