Με γκολ του Βερτόνχεν στο 77’ το Βέλγιο επικράτησε 1-0 της Νότιας Κορέας και κατέκτησε την πρώτη θέση του 8ο ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στους «16» οι «κόκκινοι διάβολοι» θα παίξουν κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα δημιουργήθηκε από τον Κιμ, ο οποίος σούταρε από τα πλάγια της μεγάλης περιοχής, χωρίς να βρει στόχο. Η «απάντηση» ήρθε από το Βέλγιο στο 25’. Ο Μιραλάς έστρωσε την μπάλα στον Μέρτενς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ η συνέχεια ανήκε στον Κουρτουά. Ο κίπερ του Βελγίου στο 30’ έδιωξε το σουτ του Κι και ένα λεπτό μετά απομάκρυνε την κεφαλιά του Σον. Λίγο πριν το ημίχρονο οι αριθμητικές ισορροπίες αλλοιώθηκαν, αφού ο Ντεφούρ αποβλήθηκε σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού πάτησε τον αντίπαλό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 52’ ο Λι με κεφαλιά δημιούργησε ευκαιρία για την χώρα του, όμως το Βέλγιο παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, σκόραρε και πήρε τη νίκη. Στο 59’ ο Μιραλάς δοκίμασε τις αντιδράσεις του τερματοφύλακα Κιμ, ενώ το μοναδικό γκολ του αγώνα καταγράφηκε στο 77’. Ο Όριτζι έκανε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα των Κορεατών, με αποτέλεσμα ο Φερτόνχεν να πλασάρει και να σκοράρει. Στο 90’ ο Αζάρ μέσα από τη μεγάλη περιοχή δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Ν. Κορέα – Βέλγιο 0-1 (ΝΕΡΙΤ)

Γκολ: 77′ Βερτόνχεν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Χ. Χονγκ – Ντεμπελέ

Κόκκινες κάρτες: 45′ Ντεφούρ

Νότια Κορέα (Χονγκ): Τζ. Κιμ, Γ. Γιουν, Γ. Τζ. Κιμ, Μ. Σον, Γ. Λι, Σ. Κου, Γ. Χαν, Γ. Κι, Γ. Λι, Β. Κιμ, Χ. Χονγκ.

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Βερτόνχεν, Φελαϊνί, Μιραλάς (88′ Αζάρ), Μέρτενς (60′ Όριτζι), Βαν Μπούιτεν, Ντεφούρ, Λόμπαερτς, Ντεμπελέ, Γιανουζάι (60′ Τσαντλί), Βάντεν Μπόρε.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης