Με νίκη αποχαιρέτησε το Μουντιάλ της Βραζιλίας η Βοσνία, καθώς επικράτησε την Τετάρτη στην «Αρένα Φόντε Νόβα» με 3-1 σκορ του Ιράν στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του έκτου ομίλου της διοργάνωσης.

Τα γκολ των νικητών, που μετά την ήττα τους από τη Νιγηρία είχαν απωλέσει κάθε ελπίδα πρόκρισης, τα πέτυχαν οι Τζέκο (23′), Πιάνιτς (59′) και Βρσάγιεβιτς (83′). Στην αντίπερα όχθη το παρθενικό γκολ των Ιρανών στη διοργάνωση το πέτυχε ο Ρεζά στο 82ο λεπτό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ιράν παρόλο που με νίκη είχε ελπίδες να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού μπήκε στον αγώνα με πρωταρχικό του μέλημα να μην δεχτεί γκολ και προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι παίκτες της Βοσνίας, που έπαιζαν χωρίς άγχος, εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που τους έδωσαν οι αντίπαλοί τους και στο 23΄ μπήκαν μπροστά στο σκορ όταν ο Τζέκο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία των διχτύων του Χαγκίγκι.

Το Ιράν παραλίγο να ισοφαρίσει στην μοναδική του καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος στο 25΄ αλλά το σουτ του Σοτζάι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Βοσνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη η υπεροχή των Βόσνιων διατηρήθηκε και στο 59΄ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Ιμπίσεβιτς να δίνει την ασίστ στον αμαρκάριστο μέσα στην μικρή περιοχή του Ιράν Πιάνιτς που σκόραρε με πλασέ.

Με τη ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Σούσιτς πίεσαν και για τρίτο τέρμα αλλά ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια.

Στο 82′ το Ιράν βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Βοσνίας και κατάφερε να μειώσει με τον Γκουσανετζχάντ πέτυχε παράλληλα και το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στο Μουντιάλ. Άμεση ήταν η απάντηση των Βαλκάνιων με τον Βρσάγεβιτς να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 83′.

Βοσνία-Ιράν 3-1

Γκολ: 23′ Τζέκο, 59′ Πιάνιτς, 83′ Βρσάγιεβιτς – 82′ Ρεζά

Κίτρινες: Mπέσιτς (Bοσνία) Ανσαριφάρντ (Ιράν)

Δοκάρια: Μασούντ (25′, Ιράν)

Βοσνία (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βρσάγιεβιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο (84′ Βίστσα), Σούσιτς (79′ Σαλίχοβιτς), Σούνιτς, Χάντζιτς (61′ Βράνιες)

Ιράν (Κεϊρόζ):
Χατζίτζι, Σαφί (63 Αλιρεζά), Χοσέϊνί, Αμιροσεΐν, Νεκουνάμ, Μασούντ (46′ Χεϊνταρί), Αντρανίκ, Μονταζερί, Ρεζά, Ντεζάγκα (68′ Καρίμ), Μεχρντάντ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης