Από την άλλη, υπάρχουν γυναίκες (και σίγουρα όχι DJ) που με τα πλούσια ελέη τους, έγιναν δημοφιλέστατες και καλοδεχούμενες σε DJ events όπου ο clubber, άκουγε μόνο το set με τα μάτια καρφωμένα στον «στόχο» παρά με τα αυτιά προσηλωμένα στον ήχο! … Άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δεν λέμε; Πάρα ταύτα υπάρχει μια απίστευτα μικρή εκπροσώπηση των γυναικών, όταν είναι να ανατρέξεις σε επίσημους καταλόγους “Top DJs.” Μόνο τρεις γυναίκες έχουν κοσμήσει με τη παρουσία τους το DJ Mag Top 100 DJs στη ιστορία του θεσμού:

Η Lisa Lashes είναι η πρώτη το 2009 στο # 75, η Claudia Cazazu  στο # 93 το 2010, και οι αδελφές Nervo κάνοντας το καλύτερο ρεκόρ καταλαμβάνοντας τη θέση # 46 του 2012 στην εν λόγω δημοσκόπηση. Το ποσοστό αυτό είναι λιγότερο από  1% κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, που ισχυροποιεί την ιδέα ότι το DJing είναι για … άντρες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι προφανές ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε, έτσι ώστε να δούμε μια «ισότητα» στα decks αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη αναγνώριση των πολλά υποσχόμενων γυναικείων ταλέντων DJs!

Δείτε περισσότερα στο αναλυτικό άρθρο στο God is a DJ.gr!site_femdjs 
Πηγή: tralala.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης