Στο ποδόσφαιρο, στον διαρκή και ασταμάτητο πόλεμο του ποδοσφαίρου, μια νίκη, όσο τρανή κι αν είναι, δεν λέει τίποτα. Να, γιατί ακόμα και ο πόλεμος των άστρων στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι.

Τεράστια η επιτυχία του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του τσάμπιονς ληγκ που νίκησε 3-2 την πρωταθλήτρια Ισπανίας, σήμερα στο πιο καλό φεγγάρι της Ιστορίας της. Νοοτροπία μικρής ομάδας θα φανέρωνε ο πρωταθλητής, αν στεκόταν στον θρίαμβο επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Πάει αυτό, πέρασε, εκτός από τους τρεις βαθμούς δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλάμε για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Καμμία σχέση με τον Ολυμπιακό της Ελλάδος. Μιλάμε για δυο διαφορετικά πράγματα. Διαφορετικά, άλλωστε, μεγέθη είναι το κωλοπρωτάθλημα στην Ελλάδα και το χλιδάτο και λαμπερό τσάμπιονς ληγκ, στην πασαρέλα του οποίου κυκλοφορεί ο ανθός της βιτρίνας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής βιομηχανίας.

Διόλου τιμητική είναι η προϊστορία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Με μια κουβέντα, ποτέ δεν κατάφερε να γίνει «ευρωπαϊκή» η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα, με τους περισσότερους τίτλους, σε πρωτάθλημα και κύπελλα, κι αυτή που έχει δαπανήσει τα περισσότερα λεφτά στις μεταγραφές τα τελευταία 50 χρόνια. Έστω και με τα κυβικά ομάδας που προέρχεται από το αναξιόπιστο και χαμηλού ανταγωνισμού εγχώριο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει μια όχι «αξιοπρεπή» παρουσία εκτός συνόρων.

Ακόμα και επί Σωκράτους Κόκκαλη, όπου η ομάδα έπαιρνε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και έτσι εξασφάλιζε μόνιμη θέση στο τσάμπιονς ληγκ, πάλι ο Ολυμπιακός χαρακτηριζόταν από «ασταθή», ας το πούμε έτσι, πορεία. Θεωρούνταν «ιστορική» επιτυχία να προκριθεί από τον όμιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαστούκια έχει φάει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Ήττες ταπεινωτικές από ομάδες εκτός ευρωπαϊκού χάρτη. Τι να πρωτοθυμηθείς, τις σφαλιάρες στο Καραϊσκάκη από Μεταλίστ, Μακάμπη Τέλ Αβίβ, Ρόζενμποργκ. Τους αποκλεισμούς που του στοίχισαν οι ήττες από κάποιες Μόλντε, Χερενφέιν, Μακάμπη Χάιφα.

Σήμερα ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη δεν είναι αυτός της Ελλάδος. Κυκλοφορεί στο τσάμπιονς ληγκ μ’ άλλο μέτωπο. Δεν είναι μόνον τα αποτελέσματα, εντός και εκτός Ελλάδος, είναι και η ακραία, η πληθωρική αγωνιστικότητα που χαρακτηρίζει τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι βέβαια παίζουν σαν αληθινοί καριερίστες, επαγγελματίες με το προσωπικό κίνητρο κι όχι για τη φανέλλα.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι απόψε το αποτέλεσμα στη Σουηδία. Χάνει, όμως, τα λεφτά του όποιος ποντάρει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει την ίδια αγωνιστική εικόνα και με Μάλμε, όπως κόντρα στον Ατρόμητο.

ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ απαξιωτικές δηλώσεις κατά του Ολυμπιακού ο προπονητής της Μάλμε, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης