Στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη χτυπάει τους τελευταίους μήνες η καρδιά της Ελλάδας με τα θαυμαστά ευρήματα να κάνουν το γύρο του κόσμου. Επίσης, τον τελευταίο καιρό μας απασχόλησε ο γάμος του πιο διάσημου εργένη George Clooney με την Αμάλ Αλαμουντίν και ιδιαιτέρως, το outfit της κομψής δικηγόρου, η οποία επισκέφτηκε την Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες και συζήτησε με τον Πρωθυπουργό της χώρας την υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η Ελλάδα είναι hot θέμα και όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε, κάτι θα ακούσουμε για την Αμφίπολη ή για την πρωτοβουλία του λαμπερού ζευγαριού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η ευκαιρία αυτή λοιπόν, δεν θα πρέπει να πάει χαμένη για εμάς τους γονείς! Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν, την επικαιρότητα και ας μιλήσουμε για την Ελλάδα στα παιδιά μας με τρόπο απλό και εύληπτο και χωρίς υπερβολές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε πώς μπορείτε να τους υποκινήσετε το ενδιαφέρον τους μέσα από απλές δραστηριότητες.

Κάντε παραμύθι την ιστορία

Μιλήστε στα παιδιά σας για την Αρχαία Ελλάδα σαν να είναι παραμύθι, με τρόπο περιγραφικό και με γλαφυρή αφήγηση. Πείτε τους για βασιλιάδες και βασίλισσες, για θεούς και ημίθεους, για παλάτια και φρούρια και άλλα πολλά, που θα κάνουν τη φαντασία τους να μεγαλουργήσει και θα ταξιδέψουν σε ένα κόσμο όλο δράση και μυστήριο.

Επισκεφτείτε βιβλιοπωλεία

Αγοράστε ένα παιδικό βιβλίο μυθολογίας και διαβάστε το μαζί με το παιδί σας. Πολλά καταστήματα παιχνιδιών και βιβλιοπωλεία διαθέτουν απλά αλλά και 3D πάζλ , επιλέξτε κάποιο από αυτά και παίξτε μαζί με το παιδί σας παριστάνοντας τους μυθικούς ήρωες και τις στιγμές τους. Και μη ξεχνάτε στο παιχνίδι επιτρέπονται όλα… δεν πειράζει αν αποκλίνετε και λίγο από τα πραγματικά γεγονότα, αρκεί που του δώσατε για αρχή ιστορικές πληροφορίες με παιχνιδιάρικο τρόπο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

History spots!

Αναζητήστε τα πιο σημαντικά γεωγραφικά σημεία με ιστορική σημασία και δείξτε τα στα παιδιά σας. Προμηθευτείτε ένα γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας, ανοίξτε τον και παίξτε το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι «φιδάκι» χρωματίζοντας τη διαδρομή από την πόλη σας στην Αμφίπολη, στην Βεργίνα, στην Αθήνα και όπου αλλού θέλετε εσείς.

Επισκεφτείτε τα μουσεία της πόλης σας

Οργανώστε στον ελεύθερο χρόνο σας επισκέψεις στα μουσεία της πόλης σας με τα παιδιά σας. Η περιήγησή σας στο χώρο των μουσείων ή των μνημείων της περιοχής σας θα αποτελέσει για τα μικρά παιδιά ένα βιωματικό τρόπο μάθησης της ιστορίας. Βγάλτε αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες, τραβήξτε οικογενειακά βιντεάκια από το κινητό σας τηλέφωνο και δείτε τα μαζί τους το βράδυ, πριν κοιμηθείτε. Οι επισκέψεις αυτές καλό θα είναι να συνδυάζονται και με κάποιες παιδικές δραστηριότητες, όπως παιχνίδι σε μια κοντινή παιδική χαρά, αγορά κάποιου αναμνηστικού από το μουσείο, ή οικογενειακό πικ – νικ με τις αγαπημένες τους γεύσεις.

Και μη ξεχνάτε! Πρωτίστως, όλα τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα σε εμάς τους γονείς να είμαστε με τα παιδιά μας, να επικοινωνούμε πραγματικά μαζί τους και να ψυχαγωγούμαστε, αλλά είναι και μια ευκαιρία να θυμηθούμε ξεχασμένα διαβάσματα ή να αποκτήσουμε καινούριες γνώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης