Η εφηβεία αποτελεί μια πολύ σημαντική περίοδο στη ζωή των παιδιών, κατά την οποία βιώνουν σημαντικές σωματικές αλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν την ψυχολογία τους σε μεγάλο βαθμό. Οι έφηβοι που αναπτύσσουν αρνητική εικόνα σώματος έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, βιώνουν μεγαλύτερο άγχος και κοινωνική απομόνωση ενώ παράλληλα διαθέτουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν λανθασμένες συμπεριφορές σχετικά με το φαγητό ή να εμφανίσουν διατροφικές διαταραχές. Εδώ, ο ρόλος του οικογενειακού περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικός, καθώς οι γονείς μπορούν με τους κατάλληλους «χειρισμούς» να βοηθήσουν το παιδί τους να αποκτήσει θετική εικόνα σώματος.

Παρακάτω θα δείτε με ποιους τρόπους μπορεί να επιτευχθεί αυτό, σύμφωνα με τα neadiatrofis:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Γίνετε πρότυπο: Η δική σας εικόνα σώματος επηρεάζει σημαντικά το πως αισθάνεται το παιδί σας με το σώμα του. Επομένως, αποφύγετε αρνητικά σχόλια για το βάρος σας και συζητήσεις για δίαιτες αδυνατίσματος ή «κάψιμο» θερμίδων στο γυμναστήριο και δείξτε ότι έχετε αυτοεκτίμηση και αποδέχεστε την εικόνα σας.

-Επικεντρωθείτε στην υγεία και όχι στο βάρος: Δείξτε στο παιδί σας ότι η ισορροπημένη διατροφή και η φυσική δραστηριότητα παίζουν μεγάλο ρόλο για την υγεία του και μη ρίχνετε το βάρος στην εμφάνιση. Τα παιδιά δε θα πρέπει να μετρούν θερμίδες ή να ακολουθούν περιοριστικές δίαιτες, αλλά να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες διατροφής και άσκησης με βασικό κίνητρο την απόκτηση υγείας και ευεξίας.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης