Παιδιά σε όλο τον κόσμο συνήθως εμπλέκονται σε αμειβόμενες και μη αμειβόμενες μορφές εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), το 2012, 168 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-17 ετών αναγκάσθηκαν να εργασθούν με τρόπους που παρεμπόδισαν την εκπαίδευσή τους, στέρησαν τη χαρά της παιδικής ηλικίας και παραβίασαν βάναυσα το δικαίωμά τους στην ομαλή σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά από τα παιδιά που εμπλέκονται στην παιδική εργασία εκτίθενται σε επικίνδυνες συνθήκες, βία και κακομεταχείριση. Επικίνδυνη εργασία είναι μία μορφή παιδικής εργασίας η οποία, εξαιτίας της φύσης της ή των συνθηκών υπό τις οποίες πραγματοποιείται, είναι πιθανόν να βλάψει την υγεία, την ασφάλεια ή τις ηθικές αξίες των παιδιών.

Ο αριθμός των παιδιών που απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες υπολογίζεται σε περισσότερο από το μισό όλων των εργαζομένων παιδιών ηλικίας 5-17 ετών το 2012 (85 εκατομμύρια).

Η συχνότητα των επικίνδυνων εργασιών αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία: τα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών αντιπροσωπεύουν το 55% (47,5 εκατ.) του συνόλου των παιδιών που απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες, ενώ τα παιδιά ηλικίας 12-14 ετών το 23% (19,3 εκατ.) και τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών αντιπροσωπεύουν το 22% (18,5 εκατ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης