Η χαρά και ο ενθουσιασμός συνοδεύονται από τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα μίας γυναίκας που κυοφορεί.Μετά το τέλος του δεύτερου τριμήνου και τις αρχές του τρίτου το πρήξιμο των χεριών και των ποδιών στην έγκυο γυναίκα είναι πολύ έντονο λόγω της κατακράτησης των υγρών.

Το πρήξιμο των άκρων δημιουργείται εξαιτίας της κατακράτησης των υγρών. Τα πρησμένα πόδια είναι το σύμπτωμα που συμβαίνει περίπου στα 2/3 των μελλουσών μαμάδων. Όσο αυξάνονται τα υγρά του οργανισμού μέχρι την 35η εβδομάδα κύησης είναι απολύτως φυσιολογικό να γίνεται κατακράτηση υγρών. Αυτή η κατακράτηση υγρών οδηγεί στο πρήξιμο και η έγκυος γυναίκα νιώθει όλο και μεγαλύτερη ενόχληση κατά την ορθοστασία ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο αυτό όμως, δεν πρέπει να ανησυχεί τις εγκύους γιατί το πρήξιμο των ποδιών θα απομακρυνθεί μετά τον τοκετό, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα περισσότερα από τα συμπτώματα που κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ελαττώστε λοιπόν, το αλάτι στη διατροφή σας. Μια μέτρια ποσότητα αλατιού στο φαγητό είναι αρκετή να ρυθμίσει τα υγρά του οργανισμού σας, αλλά και να μην πρήξει πολύ τα πόδια σας ή να μη σας δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα από το ήδη υπάρχον.

Για να ανακουφιστείτε από το πρήξιμο των άκρων βάλτε τα πόδια σας ψηλά. Με την κάθε ευκαιρία προσπαθήστε να έχετε τα πόδια μας υπερυψωμένα και για αυτό χρήσιμο θα σας φανεί ένα υποπόδιο σκαμπουδάκι αλλά κι αρκετά μαξιλάρια που θα σας συντροφεύσουν στον νυχτερινό σας ύπνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασκηθείτε.Τα οφέλη της γυμναστικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολλά και αν ο γιατρός σας έχει επιτρέψει να γυμναστείτε και εσείς το αναβάλετε, τότε ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε τη γυμναστική και θα δείτε μια βελτίωση στο πρόβλημα των πρησμένων άκρων.

Πιείτε περισσότερο νερό. Όσα περισσότερα υγρά πίνετε τόσο λιγότερη θα είναι η κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας και τόσο λιγότερο θα είναι και το πρήξιμο στα πόδια σας.
Αποφεύγετε όσο το δυνατόν την ορθοστασία.

Τέλος, ένα καλό πεντικιούρ ή ένα καλό ποδόλουτρο θα ανακουφίσει τα πρησμένα σας πόδια.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης